Abbas Elmas

Girne’ye bağlı Lapta’da bir otel odasında düzenlenen operasyonda sanık Uğurcan Bük, Buse Özkan ve Ekrem Zeden’in tasarrufunda ele geçirilen 60 gram uyuşturucu madde ile ilgili davalar dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlandı.

Tasarrufunda 58 gram bonzai elegeçirilen Uğurcan Bük 1 yıl, tasarrufunda yaklaşık 1 gram tütün ile karışıl bonzai ele geçirilen Buse Özkan 1 ay ve tasarrufunda yaklaşık 3 gram bonzai ele geçirilen Ekrem Zeden 6 ay hapse mahkum edildi.

Başkan Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler ve Yargıç Mesut Mesutoğlu’dan oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi, dün sanıklar Uğurcan Bük, Buse Özkan ve Ekrem Zeden’in 19 Haziran tarihinde tasarruflarında yaklaşık 60 gram bonzai türü uyuşturucu madde ee geçirilmesiyle ilgili kararı açıkladı.

Karar okuyan Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, sanık Uğurcan Bük, Buse Özkan ve Ekrem Zeden’in “Uyuşturucu madde ithali, tasarrufu, uyuşturucu madde alma ve verme” suçlarından yargılandığını söyledi.

Yargıç Güzeler, sanık Uğurcan Bük ve Ekrem Zeden’in daha önceden de benzer sabıklarının olduğunu ve hapis cezasıyla cezalandırıldıklarını belirterek, sanık Bük’ün tasarrufunda bulunan 58 gram uyuşturucunun azımsanacak bir miktar olmadığını ve kendi kullanımı için olmadığının aşikar olduğunu söyledi.

Sanık Uğurcan Bük’ün tasarrufunda bulunan 2 bin 250 TL ve 50 Dolar para hakkında tatmin edici bir izahat yapamadığını ifade eden Güzeler, sanığın uyuşturucu satışıyla kar elde ettiğinin anlaşıldığını, Sanık Ekrem Zeden’in ise tasarrufunda bulunan miktarın azımsanamayacak miktarda olduğunu ancak, sanığın kendi kullanımı için uyuşturucuyu tasarruf ettiğinin anlaşıldığını kaydetti.

Sanık Buse Özkan’ın tasarrufunda bulunan yaklaşık 1 gram tütün ile karışık uyuşturucu maddenin azımsanacak miktarda ve sadece kendi kullanımı için olduğunun açıkça ortada olduğunu belirten Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, “Hiç kimsenin gayri yasal maddeleri alması, vermesi, tasarruf etmesi ve satarak toplumu zehirlemeye hakkı yoktur” dedi.

Güzeler, sanık Uğurcan Bük ve Ekrem Zeden’in uslanmaz ve ıslah olmaz bir profil sergilediklerini, sanıkların her zaman birlikte hareket etmelerinin aleyhlerinde ağırlaştırıcı unsur olarak sayıldığını kaydetti. Güzeler, sanıklar aleyhine getirilen tüm davalardan suçlu bulunarak mahkum edildiklerini açıklarken, sanıklara ceza taktir ederken sosyal ailevi, kişisel durumlarının göz önünde bulundurulduğunu ve sanıklara hapislik cezası dışında bir ceza vermenin uygun ve adil bulmadıklarını söyledi.

Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, sanık Uğurcan Bük’ün hakkında getirilen tüm davalardan 1 yıl, sanık Ekrem Zeden’in hakkında getirilen tüm davalardan 6 ay ve sanık Buse Özkan’ın hakkında getirilen tüm davalardan 1 ay hapse mahkum edildiğini açıkladı.