Gamze Bir Baykur

Mağusa’da uyuşturucu madde sattıkları gerekçesiyle tutuklanan ve tasarruflarında yaklaşık 30 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunan zanlı Osman Özabayır, Ümit Ay ve Şengül Akburç almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlı Özbayır, Ay ve Akburç’un tutukluluk süresi 4’er gün daha uzatıldı.

Soruşturma devam ediyor…

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, 21 Aralık tarihinde aldıkları bir bilgide Orman yolu no 2 adresindeki evde zanlı Osman Özbayır, Ümit Ay ve Şengül Akburç’un tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunun ve konu evde uyuşturucu madde satışının yapıldığını öğrendiklerini açıkladı. Zanlıların konu evde tespit edildiklerini belirten Özdesoy, evde yapılan aramada oturma odasında bulunan masa üzerinde 1250 TL nakit para ile kül tablasında içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan 2 adet izmarit ve Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeler bulunduğunu açıkladı.

Özdesoy, yine evde halı üzerinde uyuşturucu kalıntısı içerdiğine inanılan naylon poşet parçası ile koridorda bulunan ayakkabılık arkasında 5 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, evin karşısındaki boş evin yanında ise poşet içerisinde 25 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Özdesoy, zanlıların 8’er gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

4’er gün daha…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Osman Özbayır, Ümit Ay ve Şengül Akburç’un tahkikat maksatları bakımından 4’er gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.