Evrim Kamalı

Ülkemize ekonomik durumları bozuk olduğu gerekçesi ile 214 gram hintkeneviri ithal edip satarak para kazanmak isteyen sanıklar Kahraman Hüddamoğlu ve Şaban Adsız aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda açıklandı.

Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Gökan Asafoğulları, Meltem Dündar’dan oluşan mahkeme heyeti huzurunda gerçekleşen dünkü karar duruşmasında sanıklar Kahraman Hüddamoğlu ve Şaban Adsız aleyhlerine getirilen uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçlarından suçlu bulunup mahkûm edildiler. Sanıklar aleyhine verilen kararı Yargıç Gökan Asafoğulları açıkladı. Asafoğulları sanıkların lehlerine ve aleyhlerine olan olguları değerlendirdiklerini sanıkların tasarruflarında bulunan uyuşturucuyu satmak amacı ile bulundurmalarının hiçbir şekilde hafifletici sebebi olmayacağını bu tür suçlara verilecek en uygun cezanın hapislik cezası olduğunu belirtti.

Yargıç Asafoğulları tüm olgular ışığında aleyhlerine getirilen davalarda suça katkılarına göre sanık Kahraman Hüddamoğlu’nu 4 yıl ve sanık Şaban Adsız’ı ise 3 yıl hapis cezası ile cezalandırmayı uygun ve adil bulduklarını açıkladı.

yaban_adsyz.jpg