Gamze Pir Baykur

Mağusa Limanı’nda önceki sabah Bozcaada isimli gemi ile gelerek KKTC’ye giriş yapmak isteyen Mehmet Vurmaz ile Mehmet Kara’nın tasarrufunda dedektör köpek Tarçın’ın tepki vermesi üzerine kalıp halinde 5 paket olmak üzere 1 kilo Hintkeneviri türü uyuşturucu bulundu. KKTC’ye uyuşturucu satmak için geldikleri yönünde itirafta bulunan zanlı Vurmaz ile Kara dün “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak aleyhlerine 1’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Pantolonla kemer arasına sıkıştırılmış 1 kilo uyuşturucu…

Meselenin tahkikat memuru Polis Çavuşu Fatih Kaleci, 29 Aralık tarihinde Mağusa Limanına Bozcaada isimli gemi ile gelen zanlı Mehmet Vurmaz ile Mehmet Kara’nın yolcu salonunda giriş işlemlerini yaptırdığı sırada dedektör köpek Tarçın’ın tepki verdiğini açıkladı. Dedektör köpek Tarçın’ın tepki vermesi üzerine zanlı Vurmaz ile Kara’nın arama tarama odasına alındığını belirten Kaleci, yapılan aramada zanlı Vurmaz’ın giymekte olduğu pantolon ile kemer arasına sıkıştırılmış 5 kalıp halinde toplam 1 kilo Hintkeneviri türü uyuşturu madde bulunduğunu açıkladı.

Türkiye-Suriye sınırından temin ettiler…

Polis Çavuşu Fatih Kaleci, zanlı Mehmet Vurmaz’dan yapılan soruşturmada konu uyuşturucu maddeyi zanlı Mehmet Kara ile birlikte Türkiye-Suriye sınırından temin ederek bir kısmını bulabildikleri müşterilere satmak için bir kısmını ise içmek için KKTC’ye ithal ettiklerinin tespit edildiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Kaleci, zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Bugün yeniden mahkemeye çıkacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Mehmet Vurmaz ile Mehmet Kara’nın tahkikat maksatları bakımından 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.