Evrim Kamalı

Lefkoşa Ortaköy 23 Aralık tarihinde gerçekleşen uyuşturucu operasyonu ile ilgili olarak tutuklu bulunan zanlılar Taha Yılmaz ve Erkem Yavuz soruşturmanın henüz tamamlanmaması üzerine ek tutukluluk talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı önleme müdürlüğünde görevli polis çavuşu Mehmet Bayram olayla ilgili bulguları aktardı. Bayram 23 Aralık tarihinde Ortaköy bölgesinde devriye gezen Narkotik ekibinin şüpheli hareketleri nedeni ile durdurduğu ve üzerlerinde arama yaptığı zanlılar Taha Yılmaz ve Erkem Yavuz’un üzerlerinde toplam 64 adet uyuşturucu madde olan hap bulduğunu söyledi. Mehmet Bayram olayın akabinde zanlıların birlikte kaldıkları evde mahkeme emri ile huzurlarında yapılan aramada evin salon bölümünde saksı içerisinde 39 kök hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu ayrıca zanlı Yılmaz’ın yatak odasında 10 gram bonzai ve uyuşturucu satışından elde ettikleri tahmin edilen 3660 TL nakit para bulunduğunu söyledi. Polis zanlıların gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiğini konu uyuşturucu hap ve Sentetik Cannabionid türü maddeleri zanlı Taha Yılmaz’ın 2 Aralık tarihinde Ercan’dan 100 adet hap ve 30 gram bonzai olarak ithal ettiği yönünde şahadet verdiğini söyledi. Bayram olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını bu bağlamda zanlıların soruşturmanın selameti açısından 4 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Gökhan Asafoğulları zanlıların çok ciddi suçlardan methaldar olduğunu bu bağlamda soruşturmanın selameti açısından 4 gün süre ile tutuklu kalmalarına emir verdi.