Evrim Kamalı

Haspolat bölgesinde bir eve yapılan aramada bulunan centetik cannabionid türü uyuşturucu madde ile ilgili olarak tutuklanan zanlı Udenna Nwokesi dün teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik Ve Kaçakçılığı önleme müdürlüğünde görevli polis memuru Mustafa Zor olayla ilgili bulguları aktardı. Zor, huzurda bulunan zanlı Udenna Nwokesi’nin Haspolat da bulunan ikametgâhında yapılan aramada salon içerisinde bulunan orta masası üzerinde 1 adet içerisinde uyuşturucu madde bulunan sigara ile beyaz kâğıt içerisinde bulunan yaklaşık yarım gram ağırlığındaki centetik cannabionit türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak amacı ile yurtdışına çıkışının yasaklanmasını, 3 bin TL nakdi teminat yatırması ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat-i vücut etmesi koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.