Gamze Pir Baykur

Türkiye’den KKTC’ye 2011 yılında Bin adet extacy hap ithal eden ve teminata bağlandıktan sonra yasa dışı yollardan yurt dışına kaçıp 2016 yılı içerisinde geri dönen sanık Seçkin Akyer, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Akyer, 3 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

İthal ettiği hapları Güney Kıbrıs’ta satacaktı…

2011 yılı Nisan ayı içerisinde Mersin’de bulunan “Metin” isimli kişi sanık Seçkin Akyer’in suç ortağı olan Faruk Arbak’ı arayarak, sanık Akyer’in kendisinden uyuşturucu madde istediğini ama sanık Akyer’e güvenmediğini ancak kendisine kefil girerse istediği uyuşturucu maddeleri gönderebileceğini söylemesi üzerine sanığın suç ortağı Faruk Arbak “Metin” isimli kişi ile anlaşmıştı.

Sanığın suç ortağı Faruk Arbak ile anlaşan “Metin” isimli kişi Mersin’de bulunan Ramazan Alaca’ya KKTC’ye getirmesi için Bin adet extacy hap vermiş, Ramazan Alaca ise konu hapları getirerek Mağusa Limanından KKTC’ye ithal etmişti.

Sanığın suç ortağı Faruk Arbak, Ramazan Alaca’nın getirdiği Bin adet hapı alarak 750 tanesini paketlemiş, geriye kalan kısmını ise peçeteye sararak poşete koymuştu. Akabinde Faruk Arbak ile sanık Seçkin Akyer, konu hapları Güney Kıbrıs’a götürüp satmak için buluşmuş ve kullanımlarındaki araba ile Akıncılar köyüne doğru yola çıkmışlardı. Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri ise ihbar alarak sanıkların kullanımındaki aracı Akıncılar köyü yakınlarında tespit ederek durdurmuş ve sanık Akyer ile suç ortağı Faruk Arbak’ı tutuklamıştı.

Sanık adayı terk etmiş, suç ortağı ise yargılanmıştı…

Sanık Seçkin Akyer ile suç ortağı Faruk Arbak, tutuklanmalarının ardından mahkemeye çıkarılarak teminata bağlanmıştı. Sanık teminata bağlandıktan sonra yasa dışı yollardan adayı terk etmiş, suç ortağı Faruk Arbak ile Ramazan Alaca ise 2012 yılında yargılanarak 3 yıl hapis cezasına mahkum edilmişlerdi.

Soytaç: “Oldukça ciddi ve endişe verici suçlardır…”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Murat Soytaç, sanık Seçkin Akyer’i aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Sanık Akyer’in mahkum olduğu “İthal” ve “Tasarruf” suçlarının oldukça ciddi ve endişe verici suçlar olduğuna değinen Soytaç, uyuşturucu suçlarının günden güne artış göstediğine dikkatleri çekti.

Soytaç, uyuşturucu suçlarının toplumun sağlığının temelden sarstığını ve toplumu tehdit ettiğini belirterek, bu tür suçları işleyenlere caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini vurguladı. Sanık Akyer’e verilecek en uygun ve adil cezanın hapis cezası olduğunu belirten Soytaç, sanık Akyer’i 3 yıl hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.