Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, uyuşturucuyla mücadele konusunda 8 bakanlıkla birlikte çalışma yaptıklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da Güldeste Derneği ve Özkevser Vakfı'nı ziyaret etti. Ziyaret öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Arınç, uyuşturucuyla mücadelede 8 bakanlıkla birlikte ortak çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Bursa için önem taşıdığına inandığımız uyuşturucu ile mücadele projesini hayata geçirdik. Bugüne kadar faydalı sonuçlar aldık. Fakat maalesef uyuşturucu, içiciler, satıcılar, aracı olanlar halen tehlike olmaya devam ediyor. Düğünde, oynarsın oynamazsın şeklinde bir kavga sonucu, yakından tanıdığım Efgan arkadaşımız ile birlikte 3 kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili yakalananlar yarın adliye önüne çıkacaklar. Gereken yapılacak. Olayın temelinde, sanıyorum, Bursa'da uyuşturucuya yönelik, bonzai de içinde olmak üzere birtakım yasa dışı işlerin birtakım kişiler tarafından yürütüldüğü ve bu kavganın temelinde bu tür kişiler olabileceği ile ilgili bir duyum var. Sadece gençlerimiz değil, kadınlarımıza, gençlerimize, ailelerimize yönelik büyük tehdit olarak uyuşturucuyu görüyoruz. Buna yönelik çalışma yürüten dernek ve özel kuruluşlara da destek veriyoruz" dedi.

"UYUŞTURUCU YATAĞI METRUK EVLERİN YIKILMASI GEREKİYOR"

Türkiye'de uyuşturucunun tüm çalışmalara rağmen tehlike olmaktan çıkarılamadığını ifade eden Arınç, "Hepimizin çocuklarını, gençlerini tehdit eden büyük bir felaketten herkesin haberdar olması lazım. Şüphesiz belediyeler de üzerine düşen görevi yapıyor. Özellikle Osmangazi Belediyesi, metruk evlerin yıkılmasına yönelik önemli çalışmalar yapıyor. Bonzai ve uyuşturucu ile mücadele konusunda metruk evlerin yıkılması, çalışmaların arttırılması gerekiyor. Tespitlerimize göre yıkıma hazır, metruk evlerde bonzai ve uyuşturucu türü daha çok kullanılıyor. Bursa'da çocuklar bu metruk evlerden çıkarıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu konuda yasal çerçevede gerekeni yapıyor" diye konuştu.

"HÜKÜMETİMİZ HUKUK DIŞILIĞA İZİN VERMEZ"

Fuat Avni'nin twitter paylaşımıyla ilgili soruyu da cevaplayan Arınç, "Adalet bakanımıza sormuşlar. Bu çılgınlık olur demiş. Hiçbir hukuk dışılığa hükümetimiz izin vermez. Bu konu üzerinde spekülasyon yapmak Fuat Avni'lerin işi. Kimse bu spekülasyonlara kanmasın. Bunun üzerinde seçime yönelik herhangi bir tedirginliğe ve yoruma yol açmasın. Hukuk dışında hiçbir işe hükümetimiz izin vermez. Yargının da buna alet olacağını sanmıyorum" ifadelerini kullandı.