Mustafa Kar, Çınar Takiyev ve Özgür Balta hakkındaki soruşturma tamamlandı

Girne Polisinin yaptığı kontrollerde araçlarında uyuşturucu madde bulunarak tutuklanan Mustafa Kar (E-29) ile Çınar Takiyev  (E-30) ve suçla bağlantılı Lefkoşa’da gözaltına alınan Özgür Balta  (E-32) dün teminat talebi ile Girne’de duruşmaya çıkarıldı. Duruşmada üç zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığı belirtildi.

Polis memuru, 7 Temmuz saat 22.00 sıralarında Girne Çevre Yolunda gerçekleştirilen kontrolde LG 365 plakalı araç içerisinde yapılan aramada zanlı Kar’ın şortunun cebinde yarım gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu, zanlı Takiye’ye ait aracın torpido gözünde ise 2 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu bulduklarını söyledi. İki zanlının gözaltına alındığını kaydeden Zor, zanlıların ifadelerinde uyuşturucu maddeyi 200 TL karşılığında zanlı Özgür Balta’dan aldıklarını itiraf ettiklerini söyledi. Zor, itiraf üzerine zanlı Balta’nın Gönyeli’deki evine baskın düzenlediklerini ve zanlıyı gözaltına aldıklarını ifade etti. Zanlıların mahkemeye çıkarılarak haklarında toplamda 7 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlıların davalarında hazır olmaları için uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Mahkeme zanlıların yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına, haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek imza atmalarına ve her zanlı için bir kefilin 30 bin TL kefalet senedi imzalamasına karar verdi.