Farklı saatlerde Ercan’dan KKTC’ye giriş yapmak isterken narkotik detektör köpeği tarafından tespit edilen ve üzerlerinde yapılan aramada uyuşturucu madde bulunan zanlılar Ayhan Yıldırım ve İsmail Avcı dün teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Kamalı Haber
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli polis çavuşu Metin Düzener bulguları aktardı. Düzener, zanlı A.Y’nin 15 Ağustos saat 22.30 da zanlı İ.A’nın ise saat 23.00 da KKTC’ye giriş yapmak isterken devriye gezen narkotik Detektör köpeği Cindy tarafından tespit edildiklerini, A.Y’nin cüzdanı içinde 709 miligram, İ.A’nın cüzdanı içerisinde ise 2 gram 179 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. 

Suçlarını kabul ettiler

Polis, zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlılar aleyhine kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçundan dava getirildiğini ve suçlarını kabul ettiklerini açıkladı. Polis çavuşu, mahkemenin zanlıları uygun bir teminata bağlamasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar, huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmalarını sağlamak maksadı ile zanlıların yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmelerine ek olarak zanlı A.Y’nin 5 bin TL nakit, zanlı İ.A’nın ise 6 bin TL nakit teminat yatırmasına emir verdi.