Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da, narkotik ekipleri tarafından tasarruflarında 143 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” ile yakalanan Filsitinli gençler Mohammad Hassan M. Salaedw, Khudr Sameu, Faisal Nayıf Altaha ve Sanan Nedal Mohammed Ghuse haklarında yürütülen soruşturmanın tamamlanmasına müteakip dün teminat maksatlı dün mahkemeye çıkarıldı.

Zanlılardan teminat şartlarını yerine getiren Mohammed Hassan M.Salaedw ile Sanan Nedal Mohammed Ghushe serbest kalırken diğer zanlılar Khudr Sameu ile Faisal Nayıf Altaha kefaleti yatıramayınca Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Cünert Arkın,  zanlılar aleyhinde 12 Haziran 2015 tarihinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığını söyledi. Zanlıların 143 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddeyi tasarruf ettikleri gerekçesi ile tutuklu bulunduklarını anımsatan Arkın, zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlıların 10’ar bin TL nakdi kefalet yatırması şartı ile serbest bırakılmalarına emir verdi. Zanlı 1 Mohammed Hassan M.Salaedw ile zanlı 4 Sanan Nedal Mohammed Ghushe teminat şartlarını yerine getirirken zanlı 2 Khudr Sameu ile zanlı 3 Faisal Nayıf Altaha teminat şartlarını yerine getiremeyip hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi