Evrim Kamalı

Avukat istemeyen zanlı, “kendisine Allah tarafından vahiy gelen 13 emri yapmakla görevlendirildiğini” savundu.

Uyuşturucu suçundan mahkemeye çıkarılan Kemal Ulutaş, kendisine Allah tarafından vahiy geldiğini ifade ederek, “Ben sevgi indigosuyum ve yeryüzünde bunu yapmam için bana 13 emir verildi. Dünyada ve ülkemizde salgın haline gelen alkol ve eroinin sonunu getirmem için görevlendirildim. Kötülük yapmadan insanlara sevgi ve anlayışı aşılamam gerek, günde en az bir saat kendimizle baş başa kalmalı, interneti gerektiği kadar kullanmalıyız” dedi.

Geçtiğimiz Nisan ayında Ledra Palace Kara Giriş Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yaparken üzerinde 3 gram Hint keneviri ile yakalanan Kemal Ulutaş’ın Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanma süreci başladı. Başkan Ömer Güran, Yargıç Rauf Kürşat ve Yargıç Vedia Berkut Barkından oluşan mahkeme heyeti huzurunda dün görüşülen davada, Kemal Ulutaş maddi imkânsızlıklar gerekçesini öne sürerek, heyet huzurunda kendini ilginç bir şekilde savundu. 

Davalarında yargılanmak üzere teminatla serbest bırakılan Kemal Ulutaş, dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen davasında hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Ömer Güran’ın söz hakkı vermesi üzerine konuşan Ulutaş, maddi imkânsızlıklar nedeniyle davasını avukatsız sonlandırmak istediğini beyan ettikten sonra savunmasını yaptı. 

Kemal Ulutaş, kendisine Allah tarafından vahiy geldiğini ifade ederek, “İçsel sesimden gelen varlıkların beni yönlendirmesi ile davranıyorum. Ben sevgi indigosuyum ve yeryüzünde bunu yapmam için bana 13 emir verildi. Dünyada ve ülkemizde salgın haline gelen alkol ve eroinin sonunu getirmem için görevlendirildim. Kötülük yapmadan insanlara sevgi ve anlayışı aşılamam gerek, günde en az bir saat kendimizle baş başa kalmalı, interneti gerektiği kadar kullanmalıyız” dedi. Sanık Ulutaş, marihuana (Hintkeneviri) türü uyuşturucu maddenin iyileşme bitkisi olduğunu öne sürdü. 

Sabıkaları var…

Başsavcılık adına duruşmada hazır bulunan Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil, sanık Kemal Ulutaş’ın savunmasında çizmeye çalıştığı profilin cezai ehliyeti olup olmadığı yönünde araştırılma yapılmasını gerektirdiğini söyledi. 

Sanık Ulutaş’ın sabıkalarının olduğuna dikkati çeken Kızılokgil, 99 ve 2013 yılında Kemal Ulutaş’ın kavgadan mahkûmiyeti, 2014 yılında ise uyuşturucu suçundan mahkûmiyeti olduğuna dikkati çekti.

Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil, “Sanığın yapmış olduğu bu tür bir savunmanın ardından akıl hastası olup olmadığı yönünde tıbbi soruşturmadan geçirilmesi için, muhterem mahkemenin derhal emir vermesi gerekir” sözlerini kullandı. 

Başkan Güran, itham için davayı15 Nisan’a ertelediğini belirterek, bu sürede Ulutaş’ın cezai ehliyeti ile ilgili testlerden geçirilmek üzere Barış Ruh ve Sinir Hastanesi’ne götürülmesine emir verdi.