Evrim Kamalı

Mahkemelerin gündeminin büyük bir çoğunluğunu uyuşturucu suçlarının meşgul ettiğini kaydeden Güran, bu tür suçlara verilecek cezaların başka kişilere ibret verici şekilde olması gerektiğini dile getirdi. 

Güran bu açıklamayı, Lefkoşa Surlariçi’ndeki evinde 1.5 gram bonzai bulunan sanık İsmet Yapıcı aleyhindeki kararı, dün Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesinde okurken yaptı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Ömer Güran, Yargıç Vedia Barkut ve Rauf Kürşad'ın oybirliğiyle aldığı kararı Başkan Güran açıkladı. Kararda sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini belirten Başkan Ömer Güran, uyuşturucu suçlarının, küçücük ülkede artmaya devam ettiğine dikkat çekti. Mahkemelerin gündeminin büyük bir çoğunluğunu uyuşturucu suçlarının meşgul ettiğini belirten Başkan Güran, bu tür suçların ağır bir şekilde cezalandırılması ve cezaların başka kişilere ibret verici şekilde olması gerektiğini dile getirdi. 

“Soyun düzgünlüğünü bozuyor”

Bu suçların, toplumun genel sağlığını ve soyun düzgünlüğünü tehdit ettiğini belirten Başkan Ömer Güran, tüm bu olgular ışığında sanığa verilmesi gereken en uygun cezanın hapislik olduğunu belirtti. Güran, tüm bu olgular ışığında sanığa, işlediği uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçundan 2 ay hapislik vermeyi uygun bulduklarını açıkladı.