Evrim Kamalı

Güney Kıbrıs’tan ülkeye kokain ve sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde sokmaya çalışırken 3 Ocak 2013’te yakalanıp teminata bağlanan sanık Hüseyin Falhan aleyhindeki dava dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı.

Başkan Düriye Elkıran ve yargıçlar Rauf Kürşad, Vedia Berkut Barkın’dan oluşan heyet huzurunda görüşülen davada sanık suçlu bulunup mahkûm edildi. Heyetin oybirliğiyle verdiği kararı Başkan Düriye Elkıran açıkladı. Kararda sanık lehine ve aleyhine olan hususları değerlendirdiklerini belirten Başkan Elkıran, sanığın işlediği suçun çok ciddi olduğunu ve sanığın 8 gram kokain ve 30 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçunu işlediğini, bu tür suçlara hapislik cezası dışında bir ceza vermenin uygun olmayacağını belirtti. 

Denetimli Serbestlikten faydalanmak istedi

Başkan Elkıran sanığın Denetimli Serbestlik Yasası altında yargılanma talebi olduğunu, ancak miktarın yasa kapsamında olmadığı cihetle kabul görmediğinin de altını çizerek, sanığı suçlu buldukları davalardan 2 yıl 6 ay hapislikle cezalandırdıklarını açıkladı.