Emir Ertorun

Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında saat 10.20’de başlayan toplantıda Cumhurbaşkanı’nca bir daha görüşülmek üzere geri gönderilen “Uyuşturucu Madde Bağımlıları ve Kullanıcıları Hakkında Denetimli Serbestlik Yasası” ve “Uyuşturucu Madde Bağımlıları ve Kullanıcıları Hakkında Denetimli Serbestlik Yasa Önerisini Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komitenin Yasaya ilişkin raporu” görüşülmeye başlandı.

Bugünkü toplantının gündeminde ayrıca “Trafik Hizmetlerinin Planlanması, Koordinasyonu ve Denetimi Yasa Tasarısı, Gelir ve Vergi Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile Bakanlıkların Kuruluş İlkeleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı” da yer alıyor.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda ayrıca UBP Lefkoşa Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu ile CTP Lefkoşa Milletvekili Tufan Erhürman’ın sunduğu “Ercan Havaalanı’nın İşletme Haklarının Devredilmesi ile İlgili Şartname, Sözleşme ve Sözleşmenin Uygulanması Aşamasındaki İşlemlerin Hukuka ve Kamu Yararına Uygunluğunun Araştırılması Hakkında Meclis Araştırması Açılması Önergesi”nin ön görüşmesi yapılacak.

BEŞEŞLER İÇİN BAŞSAĞLIĞI

Meclis Başkanı Siber, toplantının başlamasının ardından eski milletvekili ve bakan Aytaç Beşeşler’in vefatını milletvekillerinin bilgisine getirdi ve ailesine başsağlığı diledi.

Sibel Siber, merhuma rahmet dileyerek, özgeçmişini okudu.

Bu arada Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite Başkanı UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar getirilirken, başkan vekilinin CTP Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan’ın olduğu da sunuşlar bölümünde milletvekillerinin bilgisine sunuldu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Genel Kurulu’nun onayına sunduğu “Uyuşturucu Madde Bağımlıları ve Kullanıcıları Hakkında Denetimli Serbestlik Yasası”nı, “daha iyi bir hale getirilmesi” için yeniden görüşülmek üzere, 6 farklı örgüt, sendika ve siyasi partinin yazılı görüşleriyle birlikte, Cumhuriyet Meclisi’ne göndermişti.