Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre,   etkinliklerin ilki Çatalköy Belediyesi, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Gancelli Sevgi Atölyesi’nin işbirliğinde 12-13-14 Haziran tarihlerinde Çatalköy'de gerçekleştirilecek.

“Sokaktaki Çamura Bulaşma” sloganı ile düzenlenecek etkinlik çerçevesinde, Çatalköy’deki tarihi yağ değirmeninde 3 gün boyunca seramik çalışması yapılacak.

SEVGİ MAĞARASI OLUŞTURULACAK

“Uyuşturucuyla mücadeleye katkı koymak ve farkındalığı artırmak” amacıyla düzenlenecek etkinlikte, üretilecek seramiklerle Çatalköy’ün girişinde “Sevgi Mağarası” oluşturulacak.

Etkinliğin açılışı Cuma günü saat 10.00’da yapılacak. Açılışın ardından Gancelli Sevgi Atölyesi Yöneticisi Leman Cankat önderliğinde müzik dinletisi eşliğinde seramik yapımına başlanacak.

Yediden yetmişe herkese açık olan ve sevgilerin yoğrulacağı etkinlik 3 gün boyunca 10.00-20.00 saatleri arasında devam edecek.

Üretilen tüm eserler daha sonra fırınlanıp projenin 2. ayağı olan Sevgi Mağarası’nda sabitlenip sergilenecek.

MEHMET HULİSİOĞLU: “MÜCADELENİN SEMBOLÜ OLACAK”

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, ülkenin en ciddi sorunlarından biri olan uyuşturucuya karşı mücadele ve farkındalık yaratma adına “Sokaktaki Çamura Bulaşma” etkinliğine ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Gancelli Sevgi Atölyesi ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu işbirliğinde düzenlenecek etkinliğin, her yaştan insana ve konuya duyarlı yerli yabancı tüm bireylere açık olduğuna işaret eden Hulusioğlu, oluşturulacak “Sevgi Mağarası”nın ülkede uyuşturucuya karşı mücadelenin sembollerinden bir olacağına olan inancını dile getirdi.

HASAN KARAOKÇU

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu da, uyuşturucuyla mücadelede toplumsal duyarlılığın ve işbirliğinin çok önemli olduğuna işaret ederek, Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Gancelli Sevgi Atölyesi Yönetmeni Leman Cankat ve Çatalköy Belediyesi Sanat Danışmanı Derman Atik’e teşekkürlerini sundu.

Karaokçu, 26 Haziran, Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü çerçevesinde bir dizi etkinlik daha planladıklarına işaret ederek, bunları önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.