Kurulma çalışmaları devam eden Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’nde (AMATEM) ve ilgili kumlarda çalışacak personele yönelik eğitim düzenleniyor.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, AMATEM tamamlanana kadar personelin gerekli eğitimleri almalarına imkan sağlamak üzere çalışma başlatıldı.

Bu çerçevede Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nu Türkiye Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile “Bağımlıkla Mücadele Eğitim Programı” düzenledi.

Program, 10 Nisan pazartesi günü saat 09.00’da Kamu-Sen binasındsa başlayacak.

Barış Sinir ve Ruh Hatalıkları Hastanesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi ile Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’ndan toplam 25 kişinin katılmasının beklendiği eğitim 14 Nisan’a kadar sürecek.

Eğitimde,  “Bağımlılık kavramı”, “Bağımlılık Yapan Maddelerin Etkileri, Yoksunluk ve Zehirlenme Belirtileri” ve  “Tanı Koyma”, “Bağımlılıkta Görüşme Teknikleri”, “Temel Yaklaşım İlkeleri”, “Motivasyonel Görüşme”,  “Tıbbi ve sosyal destek”, “Bilgilendirme”, “Hedef Koyma”,  “Aile ilişkileri ve Yaşamı Düzenleme”,  “Tekrar Kullanmayı Önleme”,  “Aileyle Çalışma” “Aileyi Değerlendirme” “Aileye Yaklaşım”, “Ergenlerle çalışma”, “İnternet Bağımlılığı”,  “Özel Alanlar”,  “Bağımlılık Kliniği Oluşturmak” konuları işlenecek.

AMATEM’in, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun uyuşturucu ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile işbirliğinde yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Barış Sinir ve Ruh Hastalıkları Hastanesi arkasındaki arazide kurulacağı kaydedildi.