Evrim Kamalı

Lefkoşa’da önceki gün gerçekleştirilen operasyonunda kullanımlarındaki araç içerisinde yüklü miktarda uyuşturucu madde bulunan zanlılar Sıbghat Ullah ve Ahmed Ammar tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis çavuşu Ali Gürkut olayla ilgili bulguları aktardı. Gürkut huzurda bulunan zanlılar Sıbghat Ullah ve Ahmed Ammar’ın alınan ihbar üzerine Lefkoşa’da Kızılbaş bölgesinde durdurulduklarını ve araçlarında yapılan aramada arka koltukta poşet içerisinde 49 paket ve şoför koltuğu altında da poşet çerisinde 50 paket sentetik cannabionit türü uyuşturucu bulunduğunu söyledi.

Polis çavuşu toplamda 99 paket olan uyuşturucu maddelerin yaklaşık 150 gram ağırlığında olduğunu  mesele ile ilgili olarak yapılan soruşturmada zanlı Ullah’ın gönüllü ifade verdiğini ve ifadenin teyit ve tekzibinin yapılacağını, ayrıca mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan 1 kişinin daha aranmakta olduğunu belirterek soruşturmanın selameti açısından zanlıların ilk nazarda 2 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Sıbghat Ullah gönüllü ifade verdiğini ve her şeyi anlattığını beyan ederken zanlı Ahmed Ammar ise konu paketleri kendisine hediye olarak verdiklerini ve içlerinde ne olduğunu bilmediğini söyledi.

Yargıç Hale Dağlı huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların işlemiş oldukları suçların çok ciddi olduğunu bu bağlamda yapılacak olan soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 2 gün tutuklu kalmalarına emir verdi.