Devrim Demir

Ormanlık alanı kendine zula yapan ve polisin gerçekleştirdiği pusu operasyonunda uyuşturucuyu zuladan alırken suçüstü yakalanan Kader Felek aleyhine başlatılan soruşturma devam ediyor.

Zanlı polise hiçbir şekilde ifade vermezken, ormanlık alana attığı cep telefonunun yerini polise gösterdi.

Alınan 3 günlük tutukluluk süresi dolan zanlı Felek, ek tutukluluk talebiyle Girne’de yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, uyuşturucunun miktarına dikkati çekerek soruşturmanın selameti açısından Kader Felek’in 8 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Polis yeni isimlerin peşinde

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis çavuşu Mehmet Bayram mahkemede verdiği ifadede Kader Felek’in 1 Nisan tarihinde Lapta’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 1 kilo 700 gram bonzai ile suçüstü yakalandığını anlattı.

Polis çavuşu alınan 3 günlük tutukluluk süresinde, Felek’in polisten saklamak için ormanlık alana attığı cep telefonun dün zanlının gösterimi ile bulunduğunu söyledi. Bayram, zanlının polise hiçbir şekilde ifade vermediğini, 10 kişinin sorgulandığını kaydetti.

Soruşturma memuru, bulunan telefonun içerisindeki yazışmalar ve numaraların incelenmeye alındığını belirterek, çıkacak olan numaraların zanlının suç ortaklarına ulaşmak için ipucu olabileceğini ifade etti.

Polis geniş çaplı soruşturma başlattı  

Polis çavuşu Mehmet Bayram, bulunan uyuşturucu miktarının oldukça yüksek bir miktar olduğunu ifade ederek, söz konusu 1 kilo 700 gram bonzainin kimden alındığını, suç ortaklarının ve kimlere satılacağı yönünde Narkotik Şube’nin geniş çaplı soruşturma başlattığını kaydetti.

Bayram, bulunan uyuşturucunun Devlet Laboratuarına, satışa hazır paketlerin ve naylon poşetlerin incelenmek üzere parmak izlerine gönderildiğini söyledi. Zanlının serbest bırakılması durumunda, aranan kişilere müdahale edebileceğini ifade eden Mehmet Bayram, Kader Felek’in 8 gün daha poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.