Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Gime bölgesinde önceki gün ayrı ayrı yaptığı operasyonlarda gözaltına aldığı biri kadın 4 zanlıyı mahkemeye çıkardı.

Mahkeme, poüs soruşturması yapılabilmesi için G.B., G.S., B.Ö ve C.C isindi zanlılar hakkında 1 gün tutukluluk emri verdi.

İddia makamının tanığı olarak dinlenen polis çavuşu Mehmet Bayram, G.B., G.S isimli zanlıların Dikmen’deki evine düzenlenen operasyonda tuvalet borusuna gizlenmiş bir gram sentetik cannabionid (Bonzai) türü uyuşturucu ve evin salonunda bir adet içerisinde uyuşturucu madde olduğu inanılan sigara izmariti bulunduğunu söyledi. Bayram, zanlı G.B.’nin aracında yapılan aramada ise yine bir adet içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan sigara izmariti bulunarak emare olarak alındığını ifade etti.

Bayram, G.B., G.S isimli zanlıların soruşturma amaçlı bir gün süreyle poliste tutuklu kalmasmı talep etti.

Cüzdanda 15 gram bulundu

İki zanlının ardından aym tarihte gerçekleştirilen operasyonda tutuklanan zardı B.Ö. tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

Polis Çavuşu Mehmet Bayram, zanhnın üzerinde yapılan aramada 5 paket halinde 15 gram centetik cannabionid türü uyuşturucuyla cüzdanında bir gram centetik cannabionid türü uyuşturucu ele geçirildiğini ifade etti. Zanhnın uyuşturucu maddeyi kimlerden aldığına dair
araştırma yaptıklarım belirten Bayram, zanlının bir gün süreyle poliste tutuklu kalmasmı talep etti.

6 gram ele geçirildi

ilk üç zanlının ardından yine Gime’de bu kez Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu tutuklanan C.C. isimli zanlı mahkemeye çıkarıldı.

Polis memuru Mehmet Sevinç, Gime’de saat 20.15 sıralarında CÖŞ tarafından gerçekleştirilen operasyonda C.C. isimli zanhıun üzerinde 6 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu ele geçirildiğini ifade etti.

Mehmet Sevinç, zanlının uyuşturucu maddeyi adım bilmediği bir kişiden aldığını zanlı öne sürdüğünü dile getirdi. Polis memuru Sevinç, C.C. isimli zanlının bir gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti. Tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkarılan dört zardı hakkında başlatılan soruşturmanın ciddiyetine bulgu yapan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, zanlıların birer gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.