Çiğdem AYDIN 

Değirmenlik - Lefkoşa ana yolunda dün yaşanan trafik kazası yürekleri ağızlara getirdi. Bisiklet yollarının olmaması ve sürücülerin de dikkatsizliği sonucu meydana gelen kazada 3 bisikletçi neredeyse hayatlarından oluyordu. 

Korkutan kaza, direksiyonda uyuduğu iddia edilen 23 yaşındaki Turgut Sonap yönetimindeki JF 899 plakalı aracın, bisikletleri ile yolda seyreden Sivil Savunmada memur olarak çalışan Mehmet Tuncer Kanlı, Zümrütköy ilkokulunda öğretmenlik yapan Ziya Özister ve Levent Kolejinde öğretmenlik yapan Ali Çelebioğlu’na çarpması sonucu gerçekleşti.

Üçü de hastaneye kaldırıldı

Çarpmanın etkisiyle yola savrulan bisiklet sürücüleri ambulansla hastaneye kaldırıldı. 
Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırılan bisiklet sürücülerinden Mehmet Tuncer Kanlı’nın  savrulmanın etkisiyle kuyruk kemiğinde hasar meydana geldi, Ziya Özister ister ise hafif sıyrıklarla kazayı atlatırken Levent Kolejinde öğretmenlik yapan Ali Çelebioğlu’nun vücudunda sıyrıkların yanı sıra sağ koluna 6 dikiş atıldı. 

Yaşadıkları korkunç olayı Diyalog’a anlattılar…

Diyalog’a konuşan Ali Çelebioğlu, yaşanan korkunç anları anlatırken hala olayın şokunu  yaşadığını belirtti. 

Çelebioğlu, “Biz sabah saatlerinde çıkıp bisikletlerimizle Görneç’e gittik ve Eko-Gün etkinliğine katıldık. Oradan dönerken Değirmenlik yoluna geldiğimizde bisiklet sıramızı değiştirdik ve ben ortaya geçtim birden anlık bir gürültü duydum arkama baktığımda arkadaşıma bir arabanın çarptığını ve bize doğru gelindiğini gördüm. Ama bunlar saniyelik oldu ne olduğunu bile anlamadık. Üçümüzde savrulduk. Yol kenarında duran bir kamyon vardı onun altına ve yola doğru savrulduk. Kalktım arkadaşlarıma baktım daha sonra da sürücüye doğru yönelip bizi görüp görmediğini sordum, O da çok korkmuştu arka koltukta iki arkadaşı vardı onlar uyuyordu. Sabah balığa gitmişler ve geri dönerken sürücü de uyuyakalmış anlayacağınız. Bizi görmedi. Çünkü seyir halindeyken uyuyakaldı. Bize söylediği bu. Daha sonra da polise ve hastaneye gittik. Ama şunu söylemeliyim verilmiş sadakamız vardı. Allah kimseye yaşatmasın.”
 
Adademir:  Farkındalık eylemi yapılacak 

Yaşanan bu kazayla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir ise yaşanan olayı kınayarak sürücüleri daha dikkatli olmaya davet etti. Kaza geçirenlere büyük geçmiş olsun diyen Adademir , Çarşamba günü  eş zamanlı olarak sabah  07.30 da Gönyeli ve Hamitköy çemberlerinde toplanarak farkındalık eylemi yapacaklarını ve ilgili bakanlıkları da göreve davet edeceklerini kaydetti.