Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde, ocak ayında tarihi eser aramak için kazıldığı iddia edilen sit alanı içindeki yaklaşık 40 insan boyu derinliğindeki geniş çukur, aradan geçen 6 aya rağmen bir türlü kapatılmadı.

Edinilen bilgiye göre, jandarma ekiplerince, 23 Ocak 2015 günü ilçeye bağlı Yapıldak Mahallesi Dübecik Yaylası'nda bulunan birinci derece sit alanı olan mevkide, 1 adet çekici, 1 adet eskavatör, 1 adet dorse bulunmuş ve olayda 3 kişi gözaltına alınarak ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmışlardı. 25 Ocak 2015 günü ise, aynı yerde ilk kazıda yakalanmış olan bazı şahısların da aralarında bulunduğu 8 kişi daha, bagajlarında kazı malzemeleri bulunan 2 araçla yakalanarak, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Olayların üzerinden 6 ay geçmesine rağmen ise, yaklaşık 40 insan boyunca kazılan ve birinci sit alanı olma özelliğini taşıyan yerin kapatılmadığı görüldü.

Çevre sakinleri, bahse konu değerli alanın kimliği belirsiz kişi veya kişilerce daha fazla tahrip edilmesinin önüne geçilmesi için bir an önce kapatılarak, gerekli tedbirlerin alınmasını istiyor.