Ercan Devlet Havaalanı'nda, KKTC’ye giriş yapan Haluk Babaoğlu, Hasan Kaya ve Zeynel Aydoğan’ın üzerinde uyuşturucu madde bulunması üzerine tutuklanarak dün mahkemeye çıkarıldılar.

(Kamalı Haber)- 
Mahkemede mesele hakkında şahadet veren Polis Çavuşu Ali Gürkut olayla ilgili bulguları aktardı. 

Gürkut zanlılar Haluk Babaoğlu, Hasan Kaya ve Zeynel Aydoğan’ın 16 Aralık saat 20.00 raddelerinde ülkemize giriş yapmak istedikleri esnada, detektör köpeği Cindy’nin zanlı Haluk Babaoğlu’nun üzerine tepki vermesi sonucunda yapılan aramada, üzerinde 2 adet uyuşturucu hap bulunduğunu söyledi. 

Polis zanlıyla birlikte gelen arkadaşları Kaya ve Aydoğan’dan yapılan sorguda ise konu şahısların da üzerlerinde uyuşturucu hap olduğunu beyan etmeleri üzerine tutuklandıklarını söyledi. 

Zanlı Babaoğlu’nun üzerinde 2, zanlı Kaya’nın üzerinde 1 ve zanlı Aydoğan’ın üzerinde ise 2 adet yarım uyuşturucu hap olduğunu belirten polis, mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ve zanlıların 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların 1 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.