Öneri, GKK’daki uzman askerlerin emeklilik haklarını düzenliyor.

Bu sırada söz alan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, çok önemli bir sorunu halletmede uzlaştıklarını; 40 yaşına gelen uzman askerlerin sistem dışına itilirken emekli olamadığını; bu soruna çözüm getirilmesini amaçlayan öneriyle, bu kişilerin geri hizmetlerde devam edeceğini belirtti.

Yorgancıoğlu, mağdur olan insanların iş yapma kapasitelerini yayma anlamında yararlı olacağını söyledi.

Yorgancıoğlu, ivediliğe olumlu oy vereceklerini açıkladı.

OĞUZ

UBP Milletvekili Dursun Oğuz da, bir sorunu halledecek yasayla, 45 yaşından sonra kimsenin iş bulma şansı kalmadığını ve bu insanların çok zorda kaldığını anlattı. Oğuz, herkesin kabul ettiği bu sorunun aşılmasına katkı yapanlara teşekkür etti.

ÖZGÜRGÜN

Yasayla ilgili uzlaşının kendilerini sevindirdiğini söyleyen UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, yine CAS çalışanlarıyla ilgili uzlaşının da politikaya güvensizliği artırmayı önlemesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Özgürgün, polisin ve GKK’nın öneminin son birkaç günde görüldüğünü ifade ederek bu kurumların sıkıntılarının da uzlaşıyla aşılması gerektiğini kaydetti.

Uzlaşıya katkısı olanları kutlayan Hüseyin Özgürgün, polis ve askerle ilgili kararlarda Meclis’te birliktelik sergilenmesinin içerikte de görüntüde de çok önem taşıdığını belirtti.

ARABACIOĞLU

DP-UG Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, yasa önerisinin çok önemli olduğunu söyledi.

Arabacıoğlu, bin 24 civarında sözleşmeli er ve erbaş bulunduğunu ve belli bir yaştan sonra performanslarında düşme olunca sözleşmelerinin sona erdiğini, bu yasa değişikliğiyle bu kişilerin çalışmaya devam etmeleriyle ilgili güvence sağlanacağını anlattı.

Arabacıoğlu, yasadan yararlanacak kişilerin görevlere devam edebileceğini belirtti.

ÇELER

TDP Milletvekili Zeki Çeler ise, GKK’da mukaveleli çalışanların şartlarının iyileştirilmesinin doğru bir yaklaşım olduğunu belirtti.

Yasayla ilgili kimsenin TDP’ye bir şey sormadığından yakınan Çeler, diğer üç partinin elçilik ve GKK’yla birlikte bir çalışma yaptığını savundu.

Çeler, TDP’ye de söz hakkı verilmesi gerektiğini kaydederek, GKK’daki sorunu zaten bildiklerini söyledi. Yasanın gerektirdiği maddi ihtiyacın iç kaynaklarla karşılanmasını arzu ettiklerini belirten Zeki Çeler, TDP’nin oyunun da olumlu olacağını açıkladı.

Daha sonra yapılan oylamada tezkere oy birliğiyle onay aldı.