Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uzun zaman sonra ilk kez Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilki Azerbaycan'da düzenlenen Avrupa Oyunları'nın açılışına katılmak için gittiği Bakü'de Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Erdoğan'ın Bakü'de kaldığı Four Seasons Oteli'nde gerçekleştirilen görüşmede kameralar önünde bir süre sohbet eden iki lider, karşılıklı olarak Avrupa Oyunları'na katılan sporculara başarılar diledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile eski Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım'ın yanı sıra Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'un da hazır bulunduğu görüşme halen devam ediyor.

Putin'in Basın Danışmanı Dmitri Peskov daha önce yaptığı açıklamada, görüşmenin çok önemli olduğunu vurgulamış ve Türkiye ile Rusya'nın ticari, ekonomik, yatırım alanlarının yanı sıra çeşitli alanlardaki büyük projelerde çok önemli iki ortak olduğunu söylemişti. Peskov, bu nedenle iki liderin her toplantısında gündem maddelerinin çok geniş olduğuna dikkat çekmiş, ayrıca bu görüşmenin Türkiye'deki genel seçimlerin ardından yapılmasının da farklı bir önem taşıdığının altını çizmişti. Peskov, iki liderin Bakü'deki toplantıda, Suriye'deki durum, iki ülkenin ticari ve ekonomik işbirliği ile çeşitli ortak projeler gibi bölgesel konuları ele alacağını dile getirmişti.

Uzun bir aradan sonra bir aradalar

Uzun bir aradan sonra bir aradalar

Uzun bir aradan sonra bir aradalar