Cumhuriyet Rallisi’nde bu yıl engelli bireyler için de bir kategori oluşturuldu. Engelli vatandaşlar yarışmaya kendi mevcut araçlarıyla katılabilecek.

V. Uluslararası Cumhuriyet Klasik Otomobil Rallisi’ne sayılı günler kaldı, yönetim, bu önemli etkinliğe katılım çağrısı yaptı. 7 Kasım’da Lefkoşa Otobüs Terminali’ndeki Slalom yarışları ile başlayacak V. Uluslararası Cumhuriyet Klasik Otomobil Rallisi’nde, ana yarış 8 Kasım’da yer alacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 32’nci yıldönümü nedeniyle düzenlenen “V. Uluslararası Cumhuriyet Klasik Otomobil Rallisi” bu yıl yine Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ana sponsorluğunda gerçekleşecek.

Ralli heyecanı için geri sayım başladı.

V. Uluslararası Cumhuriyet Klasik Otomobil Rallisi’ne sayılı günler kaldı, yönetim, bu önemli etkinliğe katılım çağrısı yaptı.

7 Kasım’da Lefkoşa Otobüs Terminali’ndeki Slalom yarışları ile başlayacak V. Uluslararası Cumhuriyet Klasik Otomobil Rallisi’nde, ana yarış 8 Kasım’da gerçekleşecek.
8 Kasım Pazar günü saat 10.00'da ilk ekip Dışişleri Bakanlığı önünden start alacak. Rallinin takriben saat 14.00 gibi Girne Onar Tatil Köyü önünde tamamlanması hedefleniyor.
Rallinin tamamlanması ile Onar Tatil Köyü’ndeki yemeğin ardından ödül törenine geçilecek.
Bu yılki etkinliğin onur konuğu Türkiye'nin en büyük Klasik Otomobil Müzesi sahibi ve Keskinoğlu İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Keskinoğlu, eşi Sıdıka Keskinoğlu ve Keskinoğlu Klasik Otomobil Müzesi Müdürü Sait Cangül olacak.

“Klasik Kadın” internet sitesinin sahibi ve Klasik Otomobil Kulübü (Türkiye) Yönetim Kurulu üyesi Yeliz İnanç Balıbey de etkinliğe katılacak.

V. Uluslararası Cumhuriyet Klasik Otomobil Rallisi ana sponsorluğu için geçtiğimiz günlerde Kuzey Kıbrıs Klasik ve Spor Otomobil Kulübü ile Kuzey Kıbrıs Turkcell arasında sponsorluk imza töreni gerçekleşmişti.

Kuzey Kıbrıs Klasik ve Spor Otomobil Kulübü Başkanı Semavi Aşık ralliye katılım çağrısı yaptı.

Semavi Aşık, Türkiye’den 20’nin üstünde katılımcının ralli için geleceğini ve ralliye yüksek katılım olacağını beklediklerini belirtti.

Rallide ayrıca Dışişleri Bakanı Emine Erk de yarışarak yer alacak.

Ralli sonucu genel klasman ödülleri yanında kategori ödülleri de verilecek.
Yarışmanın kategorileri katılan klasik otomobillerin üretim yıllarına göre belirlenecek ve aynı kategorideki ödüller sahiplerini bulacak.

Ayrıca 7 Kasım tarihindeki slalomda da dereceye giren yarışmacılara kategorilerine göre ödüller verilecek.

Yurt dışından gelen katılımcılara “Visitors Cup” ve engelli katılımcılara özel “Engelsiz Hayaller” kategorilerinde de ödüller verilecek.

“Engelsiz Hayaller” ödülleri

Bu yıl rallide engelli bireyler için de bir kategori oluşturuldu. Engelli vatandaşlar yarışmaya kendi mevcut araçlarıyla katılabilecek. Ralliye katılımları için herhangi bir ücret alınmayacak. Ralli sonunda da bu yarışmacılara ödülleri törende takdim edilecek.

Cumhuriyet Rallisi olarak anılan bu rallinin startına ve sonrasındaki ödül törenine protokolden de yüksek bir katılım olması bekleniyor.