Zafer Mahallesi Muhtarı Ali Yeşil, 41 yıldır Maraş’a tek bir çivi bile çakılmadığını söyleyerek gelmiş geçmiş tüm hükümetleri eleştirdi

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da Maraş bölgesinde bulunan ve Antalyalılar Mahallesi olarak da bilinen Zafer Mahallesi'nin muhtarı Ali Yeşil, yaşadıkları sorunları Diyalog muhabirine aktardı. Ali Yeşil, 41 yıldır Maraş’a tek bir çivi bile çakılmadığını söyleyerek gelmiş geçmiş tüm hükümetleri eleştirdi ve “Seçim zamanı gelip bol keseden vaat veriyorlar, seçimler bittikten sonra hepsini unutuyorlar. Yıllardır bizim umutlarımız ve geleceğimizle oynuyorlar” dedi.
Belediye tarafından sunulan temizlik gibi hizmetlerde mahalle olarak sıkıntı yaşamadıklarını belirten Ali Yeşil, yol ve kaldırım sorunlarını da belediyenin çözeceğine dair kendilerine söz verdiğini ifade etti.

Evlerin yanında mandıra var…

Hali araziler üzerine kaçak olarak evler yapılmaya devam edildiğini anlatan Yeşil, devletin bir türlü önlem almadığını söyledi. Mahalle yakınlarında mandıraların bulunduğunu da belirten Yeşil, bu mandıraların şehir dışına çıkartılması gerektiğini ifade etti.

Maraş ile kimse ilgilenmiyor

Gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin Maraş bölgesi ile ilgilenmediğini söyleyen Yeşil, 1974 yılından sonra Maraş’a çakılan tek çivinin Mağusa Gençlik Akademisi (MGA) olduğunu, ancak onun da finansmanının TC Yardım Heyeti tarafından sağlandığını aktardı.

Üniversite yerleşkesi Maraş’ı canlandırır

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) bir yerleşkesinin de Maraş’a açılması halinde bölgenin oldukça canlanacağını savunan Yeşil, bu konuda bir adım beklediklerini ifade etti. Tüm bölgelerde kırsal kesim arsaları dağıtıldığına değinen Yeşil, 41 yıldır mahalle olarak kırsal kesim arsası için başvuru yaptıklarını ancak bir türlü mahallenin gençlerine arsa dağıtılmadığına vurgu yaptı. Gençlerin bu sebeple mecburen göç ettiğini anlatan Yeşil, bölgenin geniş bir araziye sahip olduğunu belirterek, gençlere dağıtılması veya sosyal konut yapılması halinde tek bir gencin dahi evsiz kalmayacağını savundu.

İnsanlar yatırım yapamıyor

Yıllardan beri Maraş bölgesinin olası bir çözümde verilecek yerlerin arasında ilk sırada anılması nedeni ile bölge insanının yatırım yapamadığını söyleyen Yeşil, mahalle insanlarının artık bu belirsizlikten bıktığını söyledi.