Duygu Alan

Vadili’de ikamet eden bazı vatandaşlar, köy içerisinde süratli araç kullanılmasından, motosikletler ve spor arabaların egzozlarından çıkan gürültüden şikayet etti.

Rahatsızlıklarını birçok kez polise bildirdiklerini ve bu gürültüyü yapan kişilerden bazılarının trafik cezası almasına rağmen rahatsızlık yaratmaya devam ettiğini söyleyen köy halkı, kesin çözüm için bölgede 24 saat hizmet verecek polis ekiplerinin görevlendirilmesini istedi.

Vadili’de halk köye polis karakolu istiyor

Vadili’de dört yıl öncesine kadar polis karakolunun hizmette olduğunu ve o dönemlerde köyde asayiş konusunda hiçbir şikayetleri olmadığını söyleyen köy halkı, “Polis gitti başıboşluk başladı. Ne geceleri gençlerin araçlarının veya motosikletlerinin egzoz sesinden uyuyabiliyoruz ne de dikkatsiz ve süratli araç kullanan sürücüler yüzünden trafikte can güvenliğimiz kaldı. En yakın zamanda köy karakolunun yeniden aktif hale getirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Vadili’de halk ne dedi?

Seçim Saraç: Huzurumuz kalmadı

“Vadili’de 3-4 yıl öncesine kadar hiçbir şikayet konusu gündemde yoktu. Gayet sakin, huzurlu bir köydü. Çünkü o zaman köyde hizmet veren polis karakolu vardı. Karakol köyden taşındı, başıboşluk aldı başını gitti. Köy içinde bazı sürücüler çok süratli araç kullanıyor. Önlerine bir çocuk çıksa mümkün değil kurtulmaz. Öte yandan köyde bazı gençlerimiz araçlarının egzozlarını kestirmiş sırf ses çıkarsın diye birkaç tane de motosiklet var öyle gürültülü. Bütün gün uyuyorlar bu gençler, gece saat 12’yi vurduğunda hesi sözleşmeli gibi sokağa çıkıyor. Ses, gürültü geceleri ise uyuyamıyoruz. Birçok kez rica ettik, kızdık, şikayet ettik çözüm olmadı. Biz haklarından gelemedik belki polis gelir. Polisimizi köyümüze geri istiyoruz.”

Memiş Şimşek: Karakol yeniden aktif hale getirilsin

“Vadili bölgedeki en huzurlu ve adli olayların yaşanmadığı yerleşim yeridir. Köyde herkes birbirini tanır, kimsenin ötekinin malında, canında gözü olmaz. Ancak son zamanlarda köylünün sükunet açısından şikayetleri var. Özellikle gece geç saatlerde köyde sesler yükseliyor. Bu sesler gençlerimizin motosiklet ve arabalarının egzoz sesleri. Ne ricadan anlıyorlar ne kötü sözden. Çoluk çocuk gece yarısı millet bu gürültü yüzünden uyanık. Polisi arıyoruz geliyor ama köye sirenleri açarak geldiklerinden gürültüyü yapan gençler kaçıyor. Gençlerin çoğu şimdi internette ‘Polis var’ adresinden örgütlenmişler. Biri görüyor, bini duyuyor. Köyümüzde birkaç yıl önce karakol vardı, huzur vardı. Polis gitti huzur bitti. Dolayısıyla Vadili halkı olarak köye yeniden bir polis karakolu kurulmasını istiyoruz.”

Veysel Tanışman: Bir türlü derdimizi anlatamadık

“Vadili’de köy içerisinde süratli araç kullanan sürücüler bu eylemlerinden vazgeçmezlerse yakındır ciddi trafik kazaları olacak. Motosikletlerin, spor arabaların egzoz sesleri ise artık tahammül edilecek gibi değil. Defalarca her iki konu içinde muhataplara ricada bulunduk anlamadılar, ağır konuştuk anlamadılar, polise şikayet ettik anlamadılar. Artık biz de ne yapacağımızı şaşırdık. Hatır gönül zaten yok, polis de elinden geleni yapıyor, tespit ettiğine gereken cezayı kesiyor ama bu arkadaşlar bu tutkularından vazgeçmiyorlar. Gece yarıları uykunun ortasında bir gürültü yataktan kalkıyoruz. Geçmişte hiç böyle şikayetlerimiz yoktu. Köyde sürekli hizmette olan polis vardı. Vadili’de halk yeniden karakol istiyor.”

Galip Şimşek: Üzülüyorum, endişeleniyorum, rahatsızım

“Köyde gençlerin araçlarının egzoz seslerinden herkesin hatta o çocukların kendi ailelerinin de rahatsızlık duyduğu bir gerçek. Ben de hem bu seslerden hem de köy içerisinde süratli raç kullanılmasından büyük rahatsızlık duyuyorum ve bu durum benim için de bir şikayet konusu ancak benim rahatsızlığım asıl can korkusu. Bu rahatsızlıkları yaratan kişiler genç çocuklar, bir gün bir trafik kazası olacak da birinin canına zarar gelecek diye çok endişeleniyorum ya da bu kişilerin başka bir kişiye çarpıp canına zarar getireceğinden korkuyorum. Bence köye en kısa zamanda yeniden bir karakol hizmeti getirilmelidir. Eğer köyde 24 saat hizmet verecek polis olursa bu başıboşluk ortadan kalkar ve yeni sorunlar yaşanmaz.”