Yılmaz Yakar

Vadili Belediyesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi arasında alternatif tarım, üretim ve hayvancılığı içeren işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında bilimsel altyapıyı oluşturma düşüncesiyle Vadili’de Ziraat Yüksek Okulu açılacak. Sonraki aşamada fakülteye dönüştürülmesi hedeflenen yüksek okulun 2017-2018 akademik yılında açılması hedefleniyor.

Özelde Vadili genelde Mesarya bölgesinin kalkınmasını amaçlayan protokol çerçevesinde Vadili’de DAÜ’nün  soysal ve dinlenme tesislerinin açılması da amaçlanıyor.

Alternatif tarım konusunda elde edilecek bilgi ve sonuçların isteyen kurumlarla paylaşılacağı ve her türlü uzman ve uzmanlıktan yararlanılacağı kaydedildi.

Protokole DAÜ Rektörlüğü ofisinde düzenlenen törenle Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan ile DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam imza koydular.

OSAM

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam imza töreninde yaptığı konuşmada,  üniversite olarak topluma hizmet etmekle de mükellef olduklarını belirterek, protokol kapsamında Vadili Belediyesi’ne  bilgi ve becerilerinin tümünü aktaracaklarını söyledi.

Osam,  Türkiye’den gelen suyun önemine dikkat çekerek, bu suyun en verimli şekilde kullanılmasını sağlamak üzere  Vadili ve Mesarya’yı yeşillendireceklerini  bölgede hayvancılık ve tarımı daha iyi noktalara taşıyacaklarını ifade etti.

1474535332.jpg

Osam, Vadili ve Mesarya’yı  ciddi bir tarım merkez haline getirerek, daha verimli hayvancılık yapılmasını sağlayacaklarını belirtti  

Osam, “Okul kurtuldu (maddi olarak), üniversite rayına girdi, şimdi proje yapma zamanı” diye konuştu.

ADAHAN

Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan da,  “bilim ve irfan yuvası DAÜ’de olmaktan duyduğu mutluluğu” dile getirdi.

Adahan,  DAÜ ile birlikte öncelikle Vadili sonra da Mesarya  bölgesinde büyük atılım  yapmak üzere yola çıktıklarını, Mesarya halkının önünün açacak çalışmalar yapılacağını söyledi.

Adahan,  proje kapsamında aynı zamanda topraklara sahip çıkılacağının altını çizdi.