Geçtiğimiz günlerde  Girne kenti yakınlarındaki Esentepe-Alevkayası arasındaki ormanlık alanda Tatar asıllı 32 yaşındaki Olesya Kupriyanova’nın cesedi 17 yerinden bıçaklanıp iki poşete konulmuş halde bulunmuştu. Kupriyanova’nın cenazesi, adli ve tıbbi işlemlerin tamamlanmasının ardından Karaoğlanoğlu Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Karaoğlanoğlu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Başından beri olayla yakından ilgilenen Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, adaya gelen Olesya’nın annesini yalnız bırakmayarak, defin işlemlerinin yapılmasını sağladı.

Cenaze işlemleri için bir süredir KKTC’de bulunan anne Anisa Hanmurzina, Karaoğlanoğlu Camii’nde musalla taşına konan kızının tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı ve dua etti. Kızı Olesya’nın toprağa verilmesini gözyaşlarıyla izleyen annesi mezara su dökerek, getirdiği çiçekleri bıraktı.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’ye teşekkür eden vatandaşlar ise, “Belediye olmasaydı bu kadın kimsesizler mezarlığına gömülecekti” dedi. Kupriyanova’nın toprağa verilmesinin ardından mezarlığa gelen Güngördü, anne Hanmurzina’ya tekrar başsağlığı dileyerek, herhangi bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu. Anne Hanmuzina da Başkan Güngördü’ye ilgisinden dolayı teşekkür etti.

KATİL ZANLISI KOCA İNTİHAR ETTİ

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten polis, Olesya Kupriyanova’ nın katil zanlısı olarak aradığı kocası Stanislav Kupriyanova’nın yurt dışına çıktığını tespit etti. Polis kıskançlık cinayeti olasılığı üzerinde dururken, Stanislav Kupriyanova’nın Rusya’da intihar ettiği öğrenildi. Rus haber kaynaklarına göre cinayet zanlısı olarak aranan Stanislav Kuprianova, yüksek dozda uyuşturucu alarak hayatına son verdi.