Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nden yapılan açıklamada, "Karşılık beklemeden iyilik yapmak" ve "İnsanların en değerlisi insanları seven ve onlara faydalı olandır” sloganlarıyla hayır faaliyetlerini sürdüren, ilk, orta ve üniversite öğrencilerine eğitim yardımları yapan Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin, toplumun geleceği çocukların iyi yetişmesi için de sosyal sorumluluk projeleri uyguladığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Çocukların güven içinde top oynayıp vakit geçirecekleri oyun alanları hazırlayan Vakıflar, uygulamanın ilkini, Küçük Kaymaklı Vakıflar Çarşısı’nda hayata geçirdi.

“Yeşil alanda top oynamak serbesttir” tabelasının da yerleştirildiği oyun alanına mini voleybol ve mini futbol sahaları da yapıldı. Alanda, ayrıca sokak basketbolu oynanmasına imkan verecek düzenleme için de çalışma başlatıldı. Uygulamaya dükkan sahipleri de destek verdi.

Vakıflar İnşaat Şubesi’nin projelendirip uyguladığı proje kapsamında, Küçük Kaymaklı Vakıflar Çarşısı'nın ana yola bakan kısmına bin 6 yüz metrekare suni çim döşendi.

Yol kenarına ve dükkanlardan tarafa da şeffaf tel çekildi, böylece, çocuklar için güvenli oyun alanı oluşturuldu.

Çocuklara, kötü alışkanlıklardan uzak durarak arkadaşları ile spor yapacakları oyun alanları hediye eden Kıbrıs Vakıflar İdaresi, bu uygulamasını, alanların uygun olduğu Vakıflar’a ait diğer çarşı ve toplu konutlarda da yapıp, çocuklara hediye edecek.

Spor alanının bakımını da Vakıflar düzenli olarak yapıyor.