Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin, Vakıflar haftası etkinlikleri kapsamında çocuklara yönelik hazırladığı masal dinletisi ilgi gördü.

Kıbrıs Vakıfları’nın kuruluşunun 444. ve EVKAF’ın Kıbrıs Türk halkına devrinin 59. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Bedesten’de düzenlenen masal dinletisine, Arabahmet İlkokulu’ndan 4. ve 5. sınıf öğrencileri katıldı.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nden yapılan açıklamaya göre, Leyla Ulubatlı’nın yazdığı “Derya’nın Rüyası” isimli masal, Devlet Tiyatroları sanatçısı Özlem Özkaram tarafından Bedesten’de seslendirildi. Masalı, çocuklarla birlikte, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter de dinledi.

Vakıfların ne olduğunu anlatan masalı ilgiyle dinleyen Arabahmet İlkokulu 4 ve 5 sınıf öğrencileri, Bedesten’deki masal dinletisinden sonra,  yine Bedesten’de sergilenen “Tarihteki İlginç Vakıflar” sergisini de gezdi.
Çocuklar, Vakıflar’a ait Kıbrıs İslam Eserleri ve Halı Müzesi ile II. Sultan Mahmut Kütüphanesi’ne de kültür gezisi gerçekleştirdi.

Vakıflar Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, etkinliğin sonunda, masalı seslendiren Devlet Tiyatroları sanatçısı Özlem Özkaram’a günün anısına hediye sundu.

1429363564.jpg

1429363524.png