İstanbul'daki mülteci sorununu değerlendiren İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Sosyal medyada ya da bazı yayın organları aracılığıyla sanki Avrupa'nın çok mülteci kabul edecekmiş de, hemen kapılarını açacakmış da, bunlarda gitmesi lazımmış gibi maalesef bir yanılma içerisindeler. Bir yanıltma var, bir yanlış bilgilendirme ya da yönlendirme var" dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyük İstanbul Otogarı'nda bekleyen mültecilerin durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirinin sorularını yanıtlayan Vali Şahin, "Tabi şuanda otogarda Suriyeli mülteci kardeşlerimiz var. Biz onların insani bütün ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz ama şunu özellikle ifade etek isterim. Sosyal medyada ya da bazı yayın organları aracılığıyla sanki Avrupa'nın çok mülteci kabul edecekmiş de, hemen kapılarını açacakmış da, bunlarda gitmesi lazımmış gibi maalesef bir yanılma içerisindeler. Bir yanıltma var, bir yanlış bilgilendirme ya da yönlendirme var. Ama şuanda böyle bir şey yok" dedi.

"KABUL EDEN DEVLETLE BİRLİKTE OTURUP TANZİM EDERİZ"

Avrupa'nın mültecileri kabul edeceğine dair somut bir bilgi olmadığını ifade eden Vali Şahin, "Öyle bir şey olursa zaten biz devlet olarak kabul eden devletle birlikte oturup tanzim ederiz, düzenleriz. Bu insanların da oraya daha rahat, daha iyi imkanlarda, daha güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlarız ama şuanda öyle bir ortam, öyle bir gelişme maalesef yok" diye konuştu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve eşi Şeyma Şahin, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına yemek verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisleri'nde verilen öğlen yemeğine ev sahibi Vasip Şahin'in yanı sıra İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, şehit yakınları ile gaziler katıldı.

"İSTANBULLULARIN KURBAN BAYRAMINI TEBRİK EDİYORUM"

Gazilerle ve yakınlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Vali Şahin, programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbulluların Kurban Bayramını tebrik eden Vali Şahin, "Bugün gördüğünüz gibi kahraman gazilerimiz ve ailelerini ağırlıyoruz. Öncelikle Gaziler Günü'nü kutluyorum. Bayram ile ilgili de bütün milletimizin ve İstanbulluların Kurban Bayramını tebrik ediyorum. İnşallah mutlu, huzurlu, aileleri ile birlikte sağlıklı bir bayram geçirmelerini ve nice bayramlara erişmelerini Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

İstanbulluların bayramı huzur içerisinde geçirmesi için tüm tedbirleri gözden geçirdiklerini ifade eden Vali Şahin, "Bayramla ilgili valilik olarak, belediye olarak her türlü tedbiri almaya çalıştık. Vatandaşımızın hem trafikte seyrüseferi sırasında, hem kurban kesimlerinin sağlıklı ortamlarda yapılabilmesi noktasında, hem de diğer güvenlik tedbirleri doğrultusunda her türlü tedbiri almaya çalıştık. İnşallah insanlarımız bayramlarını en güzel şekilde idrak edeceklerdir. Ama her an personelimiz kendilerinin hizmetinde ve herhangi bir sorun olduğunda yanlarında olacaktır. Ben tekrar tüm milletimizin ve İstanbullularımızın bayramını tebrik ediyorum" diye konuştu.

"UYGULAMALAR RUTİNDİR VE HERHANGİ BİR ENDİŞEYE MAHAL YOKTUR"

Dün İstanbul genelinde yapılan asayiş uygulamalarını da değerlendiren Şahin, "Biliyorsunuz bu tür bayramlarda vatandaşlarımızın çok yoğun olarak pazara, alışverişe ya da bir yerden bir yere seyahat ettiği günlerde vatandaşlarımızın daha rahat hareket edebilmesi, daha rahat seyredebilmesi ve daha güvenli alışveriş yapabilmesi noktasında zaman zaman uyguladığımız tedbirlerdir. Bu uygulamalar rutindir ve herhangi bir endişeye mahal yoktur" dedi.