Eskişehir Vali Yardımcısı M.K., İzmir merkezli operasyon kapsamında gözaltına alındı.

'Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada, kanuni yetkileri dışında hareket ettiği iddiasıyla İzmir merkezli 18 ilde operasyon düzenlenmiş, aralarında polis ve bürokratların da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında gözaltına alınanların arasında aktif görevde bulunan Eskişehir Vali Yardımcısı M.K.'nın da olduğu bilgisine ulaşıldı. M.K.'nın sabah erken saatlerde polis ekipleri tarafından evinden alınarak İzmir'e götürüldüğü öğrenildi.

M.K.'nın yaklaşık 1 yıl önce İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı görevinden Eskişehir Vali Yardımcılığı görevine atandığı bildirildi.

Öte yandan, bahse konu operasyon kapsamında Eskişehir'de bir de polis memurunun gözaltına alındığı öne sürüldü.

2 POLİS GÖZALTINDA

'Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla ilgili açılan davada "kanuni yetkileri dışında hareket ettiği" iddiasıyla İzmir merkezli 18 ilde gerçekleştirilen ve 44 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında Zonguldak'ta da 2 polis gözaltına alındı.

Zonguldak'ta İzmir merkezli gerçekleştirilen operasyonda Devrek ilçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki G.G. ve Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 36 yaşındaki C.Y., "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan dava kapsamında "kanuni yetkileri dışında hareket ettiği" gerekçesiyle gözaltına alındı.

Sabah erken saatlerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan G.G. ve C.Y. emniyetteki işlemlerinin ardından İzmir'e gönderildi.

Vali yardımcısı ve polisler gözaltında

Vali yardımcısı ve polisler gözaltında

Vali yardımcısı ve polisler gözaltında