Gazetecilere Özgürlük Platformu, İstanbul Valiliği önünde, Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'a yapılan saldırıyı kınadı.

Gazetecilere Özgürlük Platformu, Şişli'de evine giderken saldırıya uğrayan gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'a destek vermek ve saldırıyı protesto etmek amacıyla Fatih Cağaloğlu'nda bulunan İstanbul Valiliği önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına platform üyeleri ile gazeteciler katıldı. Grup basın açıklaması esnasında Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınayan dövizler taşıdı. Grup adına basın açıklamasını GÖP Dönem Sözcüsü ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Uğur Güç yaptı.

"Gazetecilik açısından vahim günler yaşamaktayız" diyen Uğur Güç, "Yolumuzu kesseniz de, bizleri darp etseniz de, yıllarca cezaevinde yatmakla tehdit etseniz de biz gazeteciler olarak gerçekleri yazmaya devam edeceğiz. Biliniz ki bizlere açtığınız davalar, yapılan saldırılar tüm yurttaşların haber alma hakkına yapılan saldırılardır" ifadelerini kullandı.

Saldırıyı kınayan Güç, "Yakalanan 4 kişinin yanı sıra azmettiricilerin de bir an önce ortaya çıkarılmasını ve cezalandırılmasını talep ediyoruz. Bu saldırıdan korkmuyor, tüm gazetecileri bir arada olmaya, dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Valilik önünde ’Ahmet Hakan’ eylemi