Mardin Valiliği, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Nusaybin ilçesinde yapılan operasyonlarda 1 kadın teröristin öldürüldüğünü, çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini, 19 kişinin ise gözaltına alındığını açıkladı.

Mardin Valiliği, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Nusaybin ilçesinde yapılan operasyonlar hakkında açıklama yaptı. Valilik, sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından örgüt tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak ve depo alanlarını tahrip etmek, bölgedeki mahallelerde mevcut aranan şahısları yakalamak amacıyla kolluk kuvvetleri tarafından faaliyetlerin icra edildiğini belirtti.

Açıklamanın devamında, sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgede izinsiz inşa edilen mezarlık ve müştemilatında terör örgütü simgeleri, işaretleri ve amblemleri ile örgüt mensuplarınca örgütsel faaliyetlerde kullanılan bina ve yapıların tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildiği aktarıldı.

Valilik açıklamasında, Bölücü Terör Örgütü mensubu bir kadın teröristin ise etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Sokağa çıkma yasağıyla beraber operasyonların düzenlendiğine işaret edilen açıklamada, yapılan operasyonda Bölücü Terör Örgütü mensuplarına ait 1 adet uçaksavar (Doçka) ve bu uçaksavara ait 450 adet mühimmat, 1 adet adet Kalaşnikof marka silah, 3 adet el bombası, 1 adet telsiz ile birlikte çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildiği kaydedildi.

Bölücü Terör Örgütü'ne yardım ve yataklık yapan, ilan edilen askeri yasak bölgesini ihlal eden ve güvenlik güçlerini engellemeye çalışan 19 şüpheli şahsın gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, söz konusu şahıslar ile ilgili adli işlemlerin devam ettiği belirtildi. Yine Nusaybin ilçe merkezinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından kazılan hendeklerin kapatılmaya başlandığının altı çizilen açıklamada, bombalı tuzakların imhasına da ve operasyonlara da devam edildiği aktarıldı.

Valilikten operasyon açıklaması

Valilikten operasyon açıklaması

Valilikten operasyon açıklaması