Olay, saat 09.30 sıralarında merkez İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi Karlıova sokakta meydana geldi. Yola patlayıcı döşendiği ihbarını alan polis, bölgede geniş güvenlik önlemi alarak olay yerine bomba imha uzmanları sevk edildi. Yapılan inceleme ve güvenlik önlemlerini ardından bomba imha edilmek istenirken, patlama meydana geldi. Meydana gelen patlamada, 2 polis şehit oldu, 1 polis de yaralandı. 

Yaşanan olayın ardından bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Patlamanın yaşandığı sokak ve çevresine giriş ve çıkışlar yasaklanırken, bölgede ise hava destekli operasyon başlatıldı.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI 

Van'da PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcıyı imha ederken meydana gelen patlamada şehit olan polis memurlarının kimlikleri belirlendi. 

Şehitlerin bomba uzmanı Ferhat Arslan ve Ahmet Çam olduğu açıklandı. Vanlı olan Ferhat Arslan ile Ankara nüfusuna kayıtlı Ahmet Çam'ın çok iyi iki arkadaş oldukları ve emniyet teşkilatında 'ayrılmaz ikili' olarak adlandırıldıkları belirtildi.

Şehit polisler Ferhat Arslan ve Ahmet Çam'ın son olarak Van Gölü kıyısında omuz omuza çektirdikleri fotoğraf ise yürekleri dağladı.

ŞEHİT EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Van'da, PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcıyı imha ederken şehit olan Vanlı polis memuru Ferhat Aslan'ın Tuşba İlçesi Polatlı Mahalesi'ndeki evine ateş düştü. Aslan'ın evinin bulunduğu sokağa büyük bir Türk bayrağı asılırken şehidin 17 yaşındaki oğlu Muhammet Aslan ise gözyaşlarına boğuldu. Şehidin yakınları olayın ardından Aslan'ın evine gelerek taziyede bulundu.