Bombalı saldırı, bugün saat 11.00 sıralarında merkez İpekyolu İlçesi'ne bağlı Hacıbekir Mahallesi Hisar Sokak'ta bulunan Dumlupınar İlk ve Orta Okulu yakınlarında meydana geldi. PKK'lı teröristler tarafından daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcı, zırhlı polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı. Meydana gelen patlamada 2 polis polis memuru şehit olurken, 1 polis memuru da yaralandı.

Yaralı polis memuru hastanede tedavi altına alınırken, bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Van'ın İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi'nde yola döşenen el yapımı patlayıcının ınflak ettirilmesi sonucu şehit olan polis memurları Yakup Kurt ve Osman Bodur için tören düzenlendi.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı'nda düzenlenen törene, Vali İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Temel, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, askeri erkan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Şehitler Kurt ve Bodur'un cenazelerinin tören alanına getirilmesinin ardından saygı duruşunda bulunularak öz geçmişleri okundu.Törende şehit Yakup Kurt'un eşi Pembe Kurt, kızları Beyza ve Elif Liva ile oğlu Muhammed Furkan, şehit Osman Bodur'un eşi Fadime Bodur, oğulları Ali Furkan, Ömer Faruk ile kızı Emine Berra Bodur gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu dua sonrası şehit Yakup Kurt'un cenazesi memleketi Samsun'a, şehit Osman Bodur'un cenazesi memleketi Giresun'a tekbirler eşliğinde polis arakadaşlarının omuzlarında uğurlandı. Törenin ardından aileleri uğurlayan Vali Taşyapan şehit Kurt'un kızı Beyza Kurt'a sarılarak teselli etti. Beyza Kurt'un Vali Taşyapan'a sarılarak 'Babam ölmedi' diye feryat etmesi yürekleri dağladı.

Silopi'de PKK'dan polis aracına bombalı saldırı: Yaralılar var 

ŞIRNAK Silopi İlçesi'nde PKK'lı teröristler, yola yerleştirdikleri bombayı bugün akşam saatlerinde polis aracının geçişi sırasında patlattı. Saldırıda ilk bilgilere göre 5 polisin yaralandığı belirtilirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Olay, bugün saat 19.15 sıralarında Silopi'nin uluslararası İpekyolu üzerindeki bir halı saha yakınlarında meydana geldi. İlk bilgilere göre polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristler yola yerleştirdileri bombayı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada, ilk bilgilere göre 5 polis yaralanırken, yaralılar arasında sivillerin de bulunduğu bildirildi. 

Olay yerine çok sayıda ambulans ile güvenlik görevlileri sevk edildi.

4 SİVİL ÖLDÜ, 19 YARALI VAR

Şırnak'ın Silopi İlçiesi'nde PKK'lıların polis aracı geçerken rögara tuzakladıkları bombayı patlatarak düzenlediği saldırıda ilk bilgilere göre 4 sivil vatandaş hayatını kaybederken 5'i polis 19 kişi de de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırının ardından güvenlik güçleri PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlattı. Polis, olay yeri ile yaralıların tedavi altında bulunduğu Devlet Hastanesi çevresinde de sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Bu arada teröristlerce bombanın tuzaklandığı yerin hemen yakınında halı saha bulunduğu ve patlama anında gençlerin top oynadıkları da belirtildi.

VALİLİK: 4 VATANDAŞ ÖLDÜ

Şırnak Valiliği, Silopi İlçesi'nde PKK'lıların bombalı saldırısında 4 vatanın hayatını kaybettiğini, 5 polis ile toplam 19 kişinin yaralandığını açıkladı. Açıklamada, " İlimiz Silopi ilçesinde 10. Cadde üzerine PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca konulan patlayıcının patlaması neticesinde meydana gelen hain saldırıda; 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 6 vatandaşımız ağır şekilde yaralanmıştır. 5 polis memurumuz ve 8 vatandaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yönelik operasyonlar devam etmektedir" denildi.