Girne Kordonboyu’nda birçok iş yerinin camlarına, bölgedeki korkuluklara ve teknelere zarar verdikleri gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınan Filistinli 19 yaşındaki Muhammed Fayez Abutaha, Muhammed K.H.O Sahawqia, Yaser F. Alwaheidi ve Mouhammed Erad Alnahabin, incelemeye alınan kamera görüntülerinin ardından tutuklandı. Zanlılar dün tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin’in huzuruna çıkarıldı.

Devrim DEMİR

Yargıç Fügen Ulutekin huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında polisin başlatmış olduğu soruşturmanın selameti açısından, zanlıların 3 gün süreyle soruşturma amaçlı poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Kamera kayıtları tutuklattı

Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Özmüezzin mahkemede verdiği ifadesinde, Muhammed Fayez Abutaha, Muhammed K.H.O. Sahawqia, Yaser F. Alwaheidi ve Mouhammed Erad Alnahabin’in 29 Ocak tarihinde Girne’de meydana gelen “kasti hasar” suçuyla ilgili gözaltına alındıklarını anlattı.

Zanlıların söz konusu tarihte sabaha karşı 04.00 sıralarında Girne Yat Limanı’ndaki bazı iş yerinin camlarını, birçok aydınlatma lambalarına ve korkulukları kırdıklarını ve limanda bağlı bulunan birçok tekneye zarar verdiklerini ifade eden polis memuru Özmüezzin, zanlıların bölgede bulunan kamera kayıtlarından tespit edildiklerini açıkladı.

1’i Girne’de 3’ü Lefkoşa’da tespit edildi

Özmüezzin, zanlı Muhammed Fayez Abutaha’nın önceki gün Girne’de tespit edilerek gözaltına alındığını, diğer zanlıların ise dün Lefkoşa’da tespit edilerek derdest emri gereği gözaltına alındıklarını kaydetti. Özmüezzin, yaşanan olayın çevrede tedirginliğe ve ülkede infiale neden olduğunu kaydetti.

Zanlılar aleyhinde başlatılan soruşturmanın henüz çok yeni olduğuna, olayda zarar gören iş yerleri ve teknelerle ilgili ifadeler alınması gerektiğine ve aranan 2 kişinin halen tespit edilemediğini belirten polis, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından tüm zanlıların da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

“Çok içkiliydik”

Mahkemede söz hakkı alarak tercüman aracılığıyla konuşan zanlılar “Çok içkiliydik ne yaptığımız hatırlamıyoruz. 3 gün tutukluluk süresi çok uzun” şeklinde savunmalarını yaptılar.