Thalassaemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu, toplumu yasa boğan trafik kazasının üzerinden Yeni Bakış’a değerlendirmelerde bulunarak, kan vermek için sıraya giren ve duyarlılık gösteren vatandaşlara teşekkür etti.

“Altyapı eksiklikleri var”

Ahmet Varoğlu, Yeni Bakışa değerlendirmelerde bulunarak, geçtiğimiz gün yaşanan trafik kazası ile ilgili yol ve altyapı eksiklerine dikkat çekti. Varoğlu, saatlerin Avrupa saatlerine uygun düzenlenmesi gerektiği ve belli saatlerde yük araçlarının yollarda seyretmemesi gerektiği gibi söylemlere katıldığını belirtti. Yaşanan olayın tüm ülke gibi kendilerini de çok üzdüğünü ve açıyı toplumun geneliyle birlikte paylaştıklarını söyleyen Varoğlu, ölenlerin ailelerine de baş sağlığı diledi.

“Kan ihtiyacı bir kez daha gündeme geldi”

Varoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti; “Büyük kazalar ve ihtiyaç durumları ortaya çıkmadan önce tüm basın açıklamalarımızda kanın önemine dikkat çekiştik. Bu gün her an herkesin kana ihtiyacı olabileceğini sürekli dile getirmekteydik. Ne yazık ki bir kez daha bunu acıyarak ve yaşayarak gördük ki kan bağışına çok büyük ihtiyacımız olmaktadır. Bu olay yine bizlere acil durumlarda kullanabileceğimiz kan stokumuzun içeride bulunması gerektiğini bir kez daha göstermiştir” şeklinde konuştu.

“Vatandaşlar çok büyük duyarlılık göstermiştir”

Kazanın ardından vatandaşların çok büyük duyarlılık gösterdiklerini de hatırlatan Varoğlu, “Yardım etmek isteyen birçok vatandaş kan bağışlamış ve yeteri kadar kan bağışı yapılmıştır. Ülkede kana ihtiyacı olan ve olabilecek olan birçok insan vardır. Bu sebeple daha sonrası için gerek yaralı, gerekse farklı zamanlarda ihtiyaç olabilecek kişilere kan bulunabilmesi için kan bağışlarının düzenli olabilmesi için çağrı yaparım. Kaldı ki dün birçok vatandaşımız da bağış yapmak istediği halde yoğunluktan dolayı yapamadı, bu kişilerin zaman zaman kan bankasını ziyaret ederek kan bağışında bulunmasını rica ederim” diye konuştu.