Özlem Çimendal

Dokuz günlük bayram tatilini dolu dolu kullanarak tatil planları yapacak olan çalışanların yanı sıra özel sektör çalışanlarının bir kısmı bayramı çalışarak, bir kısmı da ailesi ve sevdikleriyle vakit geçirerek kutlayacak.

Kendi bütçelerine uygun, evde kutlamalar yapacaklar

Bayramı evde kutlamayı tercih eden vatandaşın ortak noktası ülkede ekonomik sıkıntılı günlerin yaşanması. Bayramı ailesiyle geçirecek olan vatandaşlar kendi bütçesine uygun hazırladığı sofraların etrafında toplanacak.

“Dışarıda program yapma lüksümüz ve ekonomik gücümüz yok”

Bayramda dışarıda özel bir program yapmayı düşünmediklerini, düşünseler dahi ekonomik olarak zorlanacakları düşüncesinde olan vatandaş, “Bayramı aile ziyaretleri ve bütçemize uygun hazırladığımız sofralar etrafında toplanarak geçirmeyi düşünüyoruz, dışarıda program yapma lüksümüz ve ekonomik gücümüz yok” şeklinde konuştu. 

Vatandaş ne dedi?

Kadir Okyar: Dışarıda program yapmak için bütçemiz yok

“Bayramda bir yere çıkmayacağız. Ekonomik olarak dışarıda program yapmak için yeteri kadar bütçemiz yok. Bayramda aile büyükleri ziyareti yapacağız, evde toplanarak ailemizle vakit geçireceğiz.”    

Mualla Alken: Bayramı evde geçireceğiz

“Bayram için özel bir program yapmadık, zaten yapacak halde de değiliz.  Evde ailemizle sohbet, muhabbetle geçirmeyi düşünüyoruz bayramı.”

Hicran Öztaş: Eş-dost ziyaretleri ile geçireceğiz

“Bayramların amacına uygun olarak akraba, eş-dost ziyaretleri yapacağız. Evde olacağız. Dışarıya çıkarak özel bir program yapmaya gücümüz yok. Ekonomik durumun ki eminim birçok aile de benim gibi düşünüyordur, yetersizliği elimizi kolumuzu bağlıyor.”

Cengiz Tosun: Evde kendimizce hazırlıklar yapacağız

“Dışarıda bayram için özel bir program yapmak için yeterince müsait değiliz. Evde ailemizle birlikte hazırladığımız yemekleri misafirlerimize sunarak, sohbet ederek hoş vakit geçireceğimizi düşünüyorum. Dışarıya çıkmak ve bayramı dışarıda özel bir programla kutlamak için müsait değiliz.”

Ezo Huyugüzel: Bayramda çalışıyorum

“Biz bayramda çalışıyoruz. Bir gün ya da 2 gün vardiya usulü bir şekilde bayram izni kullanacağız. İzinlerimizde de artık aile ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. Biz bayrama tatil gözüyle bakmıyoruz. Aile büyüklerimizi, iş temposuyla göremediklerimizi görmek ve onlara vakit ayırmak için bir fırsat doğmuş olacak bizlere de.”

Zeynep Altoprak: Aile ziyaretleri yapacağız

“Bayramı aile ziyareti ve görmediklerimizi ziyaret ederek geçireceğiz. Bu da yoğun iş temposunun ve koşuşturmanın içerisinde uzun zamandır görmediklerimizi görme fırsatı yaratacak bize. Belki bir günü de çocuklarla ya piknik ya da denizle değerlendiririz.”

Hasret Balçık: Ekmek, geçim derdi bayram seyran dinlemiyor

“Bayramda çalışanlar içerisinde ben de yer alacağım. Ekmek ve geçim derdi bayram seyran dinlemiyor. Çalışmamız da gerekiyor. Bayramda izinli olacağım bir iki günde de aile ziyaretlerinde bulunarak, çocukları fuar alanına götüreceğiz.”

Ayşen Dereliköylü: Uzakta olanlarla görüşeceğim

“Aile büyüklerini ziyaret ederek, evde hazırladığımız bayramlık yiyeceklerle kendimize bir sofra kuracağız. Benim oğlum İngiltere’de onları arayarak bayramlarımızı karşılıklı kutlayacağız. Bizim bayramımız bu kadar. Dışarısı için özel bir program yapma lüksümüz hele hiç yok.”

Dilek Balcı: Bu bayram da evdeyiz

“Şeker Bayramı’nda olduğu gibi bu bayramı da evde geçireceğiz. Kendimizce hazırladığımız bir bayram sofrasında sohbet ederek hal hatır sorarak bir bayram geçireceğiz. Dışarıya çıkmak bizim için lüks, dinlenme bile olmayacak bayramda bize çünkü bize memurlar gibi 9 gün tatil yok. Ama bayramın ruhunu yaşamak belki bizi biraz daha motive edecek.”

Kahraman Tahran: Dışarıda kutlama için plan yapmadık

“Biz dışarıda bir plan yapmadık bayram için ya da tatil programı falan hazırlamadık. Önce aile ziyaretimizi yapacağız, daha sonra da belki evde hazırladığımız bir sofra ile kendimizce bir kutlama yapacağız.”

Ufuk Tekin: Evde ailemizle birlikte olacağız

“Bayramı evde ailemizle birlikte geçireceğiz. Dışarıya çıkmak için özel bir program da yapmadık. Önce aile ziyareti daha sonra da belki sessiz sakin, doğayla iç içe biryerde biraz huzur arayacağız. Bu temponun ve keşmekeşin içerisinde eski bayram ruhunu yaşamaya bile halimiz kalmadı.”

Çağın Tekin: Dışarda program için yeterli bütçemiz yok

“Bayram için özel bir program ya da tatil programı yapmadık. Evde ailemizle birlikte vakit geçireceğiz. Dışarıya çıkmak için ayrı bir bütçenizin olması gerek ve bizim şu an o bütçeyi ayıracak durumumuz yok, o nedenle ailemizle birlikte evde kendimizce hazırladığımız bir kutlama yapacağız.”