İSYAN VAR: Adanın kuzeyinden güneyine geçmek için saatlerce Metehan Sınır Kapısı’ndan başlayan kuyrukta bekleyen vatandaş isyan etti. Güney Yönetimi terör endişesi ile sınırda denetimi arttırdı, kuyruklar uzadı. Saatlerce bekleyen vatandaşlar ise soruna çare bulunmasını istedi

Lefkoşa’da Kuzey ile Güney arasındaki tek araçlı geçiş kapısı olan Metehan’da 10 gündür yoğun bir trafik var. Güney Kıbrıs Yönetimi’nin terör endişesi ile geçiş noktalarındaki güvenlik önlemlerini ve denetimlerini arttırması Kuzey’den Güney’e geçiş yapan isteyenlerin saatlerce sınır kapılarında beklemek zorunda kalmasına neden oldu. Vatandaşlardan alınan bilgiye göre özellikle araçlarının içinin sıkı bir şekilde denetlendiği öğrenildi.

Uzun kuyruklar oluştu

Özellikle Metehan Sınır Kapısı’nın Kuzey’den Güney’e açılan kısmında uzun bir araç trafiği oluştu. Yetkililerden alınan bilgiye göre bu durum 10 gündür devam ediyor ve sebebi de Güney Kıbrıs’ın IŞİD endişesi ile geçiş noktalarında sıkı denetim başlatması.

“Görevli sayısı yetersiz”

Bazı vatandaşlar ise sınır kapısında yaşanan yoğun trafiğin sadece Güney Kıbrıs Yönetimi’nin güvenlik önemlerini arttırmasından kaynaklanmadığını görüşünde. Havadis’e konuşan vatandaşlar KKTC’ye bağlı geçiş noktalarında pasaport kontrolü yapacak yeterli sayıda görevli bulunmamasından şikayet etti.

Vatandaş ne dedi?

İsmet Davman:

Hemen hemen her gün Kuzey’den Güney’e geçiyoruz. Güney Kıbrıs’ta terör endişesi ile sıkı denetim başlatıldığını duyduk. Ancak bizim aracımız denetlenmedi, bizim önümüzdeki araç denetlendi. Eskiden Güney’den Kuzey’e geçerken denetim yoktu, artık bazı araçlarda yapılıyor.

Sadık Şemi:

Arabamda denetim yapılmadı. Ancak bazı araçların denetlendiğini gördüm. Eskiden Güney’de denetim yapılmazdı. Dönüş yolunda denetim yapıldığına denk geldik. Biz hemen hemen her gün Kuzey’den Güney’e geçiyoruz.

Hakan Remzi:

Ben İngiltere’den geliyorum. Kıbrıs’a geldiğimde Güney’e sık sık geçiyorum. KKTC’deki her şey zaten sorun, her şeyden şikayetçiyiz. Şu anda geçiş kapısında yaşadığımız bu sorun da tüm sorunların bir parçası.

Halil Varol:

Her tatilde aynı sorun yaşanıyor. Bence bunun nedeni KKTC’deki kontrol noktalarında yeterli görevli olmamasıdır. Burada en az 5 kulübe var ve hepsinin içinde en az 2 bilgisayar var. Ancak buna rağmen görevli sayısı 2. Bu uygulama doğru değildir. Görevli sayısının artması gerekir.