Deniz Abidin

Çilek Üreticileri Birliği Başkanı Cahit Işıkgün, çilek üretimi için bir milyon 200 fidan ithal edildiğini belirterek, bu yılki hasatın bin 200 tonun üzerinde olmasını beklediklerini söyledi.

Işıkgün, ülkedeki çilek üretiminin yüzde 90’ının Yeşilırmak’ta olduğunu belirterek, çilek fidanlarının dışarıdan ithal edildiğini, fiyatın ne kadar düşüp yükseleceğinin üreticiyi düşündürdüğünü söyledi.

Işıkgün, çilek sezonunun açıldığını, Yeşilırmak’ın girişinde sağlı sollu sıcak satış noktalarının olduğunu belirterek,  vatandaşların diledikleri zaman ziyaret edebileceklerini kaydetti.

Çilek Üreticileri Birliği Başkanı Cahit Işıkgün, çilek üretimi için geçtiğimiz yıl Türkiye’den bir milyon fidan ithal edildiğini belirterek, yaklaşık bin ton üretim elde edildiğini söyledi. Işıkgün, bu yıl bir milyon 200 fidan ithal edildiğini belirterek, bu yılki beklentinin bin 200 tonun üzerinde olduğunu kaydetti. Işıkgün, çilek sezonunun açıldığını ifade ederek, marketlerde yerini aldığını, bunun yanında sıcak satış noktalarının da olduğunu söyledi. Işıkgün, Yeşilırmak’ın girişinde sağlı sollu sıcak satış noktalarının olduğunu belirterek, dileyen vatandaşların ne zaman isterlerse ziyaret edebileceklerini kaydetti. Işıkgün, seraları kurmaktaki maksadın çilekte daha erken üretim almak olduğunu belirterek, Yeşilırmak’ta çilek üretiminin serada olduğu gibi açıkta da yapılmakta olduğunu söyledi.

“Çilek Güzellik Yarışması bu yıl Anneler Günü’nde yapılıyor”

Işıkgün, 12-13 ve 14 Mayıs gününde 12’nci Geleneksel Çilek Festivali’nin yapılacağını belirterek, 14 Mayıs Anneler Günü’nde her yıl yapılan Çilek Güzellik Yarışması’nın yapılacağını kaydetti. Işıkgün, Geleneksel Çilek Festivali’nde stantların kurulacağını ifade etti. Işıkgün, ülkedeki çilek üretiminin yüzde 90’ının Yeşilırmak’ta olduğunu belirterek, çilek fidanlarının dışarıdan ithal edildiğini, fiyatın ne kadar düşüp yükseleceğinin üreticiyi düşündürdüğünü söyledi.