Rana Sarro

Vatandaşın ümitle beklediği hayat pahalılığı ödeneğiyle ilgili öngörülen artışlar ile elektrik tarifelerinde yapılan indirim, normal vatandaş ile işçi, emekçi kesimin yine faydasına olmazken; her yıl zamlanan devletin harçlarına ise bir zam daha geliyor.

Kayıt harcı, seyrüsefer ruhsatı ve diğer tüm harçların bir kez daha zamlanacağı öğrenildi. Detay'a konuşan Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi Müdürü Salih Boran, “Devletin tüm harçlarında enflasyon oranında artış olacak” olacak dedi.

İNDİRİM YOK ZAM VAR

Bakanlar Kurulu’nun son aldığı kararlar gereği, hayat pahalılığı ödeneğinde yapılan değişiklik, sosyal sigortadan maaş alan işçi, emekçi, çiftçi, hayvancı kesimin hüsranına neden olurken; elektrik fiyatlarında yapılan değişiklikler de normal vatandaşın yüzünü güldürmedi. Alım gücünün oldukça düşük olduğu ülkemizde, devlet harçlarına bir zam daha geleceği öğrenildi.

TÜM HARÇLAR YİNE ZAMLANIYOR

Devletin tüm harçlarında enflasyon oranında artış olacağı öğrenilirken, artış oranı ise henüz bilinmiyor. Harçlara gelecek olan zammın Resmi Gazetede henüz yayınlanmadığı öğrenilirken, zammın Mart ayı itibariyle yürürlüğe gireceği belirtildi.

“ENFLASYON ORANINDA YÜKSELECEK”

Konuyla ilgili bilgilerine başvurduğumuz Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi Müdürü Salih Boran, “Yalnız seyrüsefer değildir. Tüm harçlar artacak” dedi.

Tüm harçlara gelecek zamlar ile ilgili bilgi veren Salih Boran,“her yıl enflasyon oranında yükselir. Olacak olan o artıştır. Geçen yıl da 1 Mart’ta artış olduydu. Tüm harçlar yükseldiydi” diye konuştu.

ORANI HENÜZ BİLİNMİYOR

Harçlara gelecek olan zammın oranının ne olduğu ve ne zaman yürürlüğe gireceği sorumuz üzerine ise Boran, “Henüz resmi gazetede çıkmadı. Oranının ne olduğu bilinmiyor. Belki yüzde 7’dir belki yükseldi belki de düştü.Pazartesi oranı öğrenilebilir” dedi.