Gamze Pir Baykur

Gazimağusa’daki Osman Fazıl Polatpaşa Camii’nin yıllardır tamamlanamayan yol inşaatı cemaat ve camii derneğini çileden çıkardı. Hala Sultan Dernek Başkanı ve Polat Paşa Camii Kalkındırma Derneği Asbaşkanı İbrahim Köklüoğlu, yerel yönetime sitem etti.

Polatpaşa camii yapımında, Türkiye Cumhuriyeti yardım heyeti tarafından finanse edilen yolun, drenaj ve kanalizasyon çalışmaları sırasında kazıldığını belirten Köklüoğlu, 2 bucuk yıldır camiinin merkezi giriş olarak kullanılan arka tarafının yolsuz olduğunu söyledi.

Köklüoğlu: “TC Yardım Heyetinin Parası Heba Edildi”

Köklüoğlu,  yolun 5 yıl önce yaklaşık 500 Bin TL’ye TC Yardın Heyeti tarafından finanse edildiğini ve bu şekilde bırakılması ile TC Yardım Heyetinin parasının boşa heba edildiğini öne sürdü. Bu duruma üzüldüklerini beliten Köklüoğlu, sorunun bir an önce çözülmesini talep etti. Köklüoğlu, göreve 2 bucuk yıl önce başlayan yeni belediye başkanına konuyu bildirdiklerini ve her defasında “Halledeceğiz” diyerek 2 buçuk yıldır hiçbir çalışma yapmadığını öne sürdü.

Gazi Mağusa Belediyesi: “Asfalt için ihaleye çıkılacak”

Konuyla ilgili görüş aldığımız Gazi Mağusa Belediyesi Projeler Sorumlusu Abide Başman Eryaşar ise, bölgeye yönelik otopark projesi olduğunu belirtti. Eryaşar, bölgede drenaj çalışmalarının sürdüğünü ve yol yapımı için ihaleye çıkılacağını kaydetti. Eryaşar, projenin ne zaman tamamlanacağı konusunda ise bir tarih veremeyeceğini sözlerine ekledi.

Kayalp: “Bu işler için 6 milyon Euro kaynak var”

Gazi Mağusa eski belediye başkanı Oktay Kayalp ise, Avrupa Birliğinin kanalizasyon tahribatı için belediyeye 6 buçuk milyon Euro bir hibe yaptığını ancak belediyenin bu parayı neden kullanmadığını bilmediğini söyledi. Kendi döneminde belediyenin yaptığı tüm kanalizasyon çalışmalarının durdurulduğunu savunan Kayalp, kanalizasyon yapımı sırasında var olan tahribatın ise sadece o bölgede değil kentin genelinde olduğu ve herhangi bir çalışma da yapılmadığını iddia etti.