Sılay Taşkan

Ülke gündemini hemen hemen her gün meşgul eden siyasiler vatandaşlara illallah ettirdi. Ülkede birçok sorun bulunmasına rağmen siyasilerin bu konulara çözüm üretmek yerine ‘koltuk’ derdine düştüklerini ifade eden vatandaşlar, halkın iradesini elinde bulunduranların bir an önce siyasetteki kişisel sorunlarına çözüm bularak, artık kendi görevleri olan vatandaşlara hizmet etme noktasına ulaşmaları gerektiğine işaret etti.

Yeni hükümetin kurulmasından sonra siyasi gündemde biraz olsun tansiyonun düşmesini bekleyen vatandaşlar, bu sefer de parti içi sorunlar ve diğer anlaşmazlıkların ülke gündemini meşgul etmesi sonrasında iyice bunaldı. Hemen hemen her gün televizyon ve gazetelerden siyasilerin kavgalarına şahit olduklarını anlatan vatandaşlar, “Siyasilerin artık koltuk kavgasını bırakıp biraz insan içine çıkmaları gerekiyor. Gelsinler Surlariçi’ne esnafı ziyaret etsinler. Dertleri dinlensinler, insanlarla fikir alışverişinde bulunsunlar. Ama maalesef küçücük bir ülkemiz olmasına rağmen bizim siyasilerimiz ancak koltuk derdine düşmüşler. Kendilerini düşünmekten başka bir iş yapmıyorlar” diye sitem etti.

Vatandaş ne dedi?

Fırat Elmas: Ülke gündemini kimsenin meşgul etmeye hakkı yok

UBP her zaman kendi içerisinde bölünüyor. Sürekli sorun yaşıyorlar. Diğer partilere bakıldığında zaten onlar da aynı sorunlarla uğraşıyorlar. Ancak son günlerde UBP’deki sorunlar bizleri iyice bunalttı. Artık bu sorunlara çözüm bulmaları gerekiyor. Ülke gündemini bu şekilde kimsenin meşgul etmeye hakkı yok.

Emrah Köse: Kavgayı bırakıp icraata geçmeleri lazım

Siyasilerin artık kendi içlerinde çekişmeyi bırakıp icraata geçmeleri lazım. Biz onları koltuk kavgası ile uğraşmaları için seçmedik. Kavga ile bir yere varılamayacağını çocuklar bile biliyor artık. Ülkede bulunan sorunlara biraz kafa yorsunlar.

Bülent Can: Kavga değil hizmet istiyoruz

Son günlerde televizyonlarda, gazetelerde her yerde siyaset konuşuluyor. Bizim ülkemiz dışında siyaset hakkında bu kadar konuşulan tartışılan başka bir ülke daha yoktur. Vatandaşlara örnek olmaları gerekirken tam tersi ayak bağı oluyorlar. Biz kavga değil hizmet istiyoruz.

Duran Çengi: Koltuk kavgasını bıraksalar sorunları çözecekler

Koltuk kavgasını bırakırsalar ülkedeki sorunları da çözecekler. Bunların dertleri koltuk. Varsa yoksa koltuk ve kendi çıkarları. Halkı düşünen yok. İnsanlar ne yapıyor. Nasıl geçiniyor. İş olanaklarını nasıl arttırabiliriz. Vatandaşa nasıl daha iyi hizmet sağlayabilirizi düşünen yok. Böyle giderse bizim ülkemizden bir şey olmaz.

Şaban Kalkan: Esnafı ziyaret edip sorunları dinlesinler

Koltuk kavgasını bırakıp biraz insan içine çıksınlar. Esnafı ziyaret edip sorunları sıkıntıları dinlesinler. Ama nerde... Kendilerini düşünmekten başka bir işe yaradıkları yok.

Osman Sakallı: Bu iş yaş

Şu anda UBP’deki sorunları takip ediyoruz. UBP’nin genç kısmının bu işi yürüteceğini düşünüyorum ama geçmiştekilerin gölgeleri altında ilerlerseler bu iş yaş.

Salih İskifoğlu: Hiçbirinden beklentim yok

Artık ülkemizde hiç bir şeyi umursamıyorum. Çünkü bizim siyasilerimizden kimseye hayır yok. Artık bunu algıladık. Bana kimsenin bir faydası olacağını düşünmüyorum. Ne CTP ne UBP... Benim için hiç birinin diğerinden farkı yok. Artık hiçbir partiden ve siyasiden beklentim kalmadı.

Hasan Büyükhüseyin: Akıl gerekiyor

Ülkemiz için hayırlı olan neyse o olsun. Akıl gerekiyor. Siyasilerimiz akıllarını kullanabilirlerse ülkeye faydaları dokunur. Ama aksi halde çok zor...

Zafer Türkseven: Kaos kötü

UBP’de parti içinde kaosun olması kötü bir etken... Her ne olursa olsun partinin duruşunu iyi ya da kötü birliktelik gösterir. Gelişmeleri zamanla göreceğiz.

Kaynak: Yeni Bakış