Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa İlçe Başkanlığı ile Siser İşitme Cihazları Ltd. arasında dün UBP Lefkoşa İlçe Başkanlığı binasında bir protokol imzalandı.

UBP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, protokole UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu ile Siser İşitme Cihazları Ltd. firma yetkilisi Mustafa Daştan imza koydu.

Protokol uyarınca; UBP’nin talebine göre tarafların mutabık kalacağı gün, tarih ve saatte ücretsiz işitme testleri yapılacak. İşitme cihazı alacak olan vatandaşlara da cihaz fiyatlarında %30 indirim uygulanacak. Cihazların bir yıllık pili ve kalıp/montajı ücretsiz olacak. Siser İşitme Cihazları Ltd. işitme cihazı alan kişilerden beş yıl boyunca işitme testi ve İC uyarlama ücreti almayacak.

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu yaptığı konuşmada, “Amacımız KKTC’deki tüm işitme engelli vatandaşlarımızın işitmeleri sağlamak ve onlara yardımcı olmaktır. Bunu önce partimizin İlçe Başkanlıklarında, örgütlerimizde ve daha sonra tüm KKTC geneline yaymayı hedefliyoruz. İnşallah bu işitme engelli vatandaşlarımıza elbirliği ile hep birlikte yardımcı olacağız. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” ifadesini kullandı.

UBP Lefkoşa İlçesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Koordinatörü Tolga Kınacı da yaptığı konuşmada, projeyi ülke geneline yaymak istediklerini, projenin başarılı olacağına inandıklarını belirtti.

1457614189.jpg