Pelin Yükselay

Türkiye’de düzenlenen 23. Dünya Enerji Kongresi kapsamında bir araya gelen TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Enerji ve Ekonomi Bakanı Sunat Atun arasında imzalanan, KKTC'ye deniz altından kabloyla elektrik temin edilmesini öngören anlaşma, Kuzey Kıbrıs’ta heyecanla karşılandı.
Diyalog muhabirinin görüşüne başvurduğu vatandaşların büyük çoğunluğu, Türkiye’den Kıbrıs’a denizin altından kablo ile elektrik getirilmesini olumlu buldu.

Vatandaş ne dedi?

Fikri Kaynak: Ben Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a elektrik gelmesini destekliyorum ve istiyorum. Elektriğin gelmesiyle birlikte Kıbrıs halkının menfaatlerinin gözetilerek, Rumlara ve de özel şirketlere ihtiyaç kalmadan tabii KIB-TEK’te devre dışı bırakılmadan kurulacak bir sistemle yönetilmelidir. Kendi imkânlarımızla artık ülkemizi kalkındıracak şekilde bir yapı kurmalıyız. 

Soner Hasan Sarı: Elektrik gelsin tabii, neden gelmesin? Elektriklerimiz her gece kesiliyor. Buzluk bozuldu, televizyon çalışmaz, yeni televizyon aldık, o da bozuldu, gelsin, en kısa zamanda kesintisiz elektriğe kavuşalım. KIB-TEK’de faaliyetlerine devam etsin.  Bir sistem arızalananınca o biri bize elektrik verir en azından da kesintisiz elektriğimiz olur. 

Sezen Sarı: Türkiye’den elektrik gelirse çok güzel olur diye düşünüyorum. Biz Görneç köyünde kalıyoruz. Elektriklerimiz hemen hemen her akşam kesiliyor. Artık bu düzenden bıktık. Türkiye’den elektrik geldiği takdirde fiyatlarının da daha uygun olacağını düşünüyorum. KIB-TEK’le işbirliği halinde bu proje en kısa zamanda hayata geçirilmeli.

Ayhan Cüneytoğlu: Elektrik tabii ki gelmeli... KIB-TEK’le işbirliği içerisinde bu proje hayata geçirilmeli ve KKTC halkı kesintisiz elektriğe kavuşmalı. Tabii inşallah elektrik fiyatları uygun tutulur da vatandaş zor durumda kalmaz.

Şahin Gençtür: Ben elektrik gelmesini istiyorum. Burada bulunan Elektrik İdaresi’nde kimse işinden olmadan, işbirliği içerisinde proje hayata geçirilmeli ve KKTC, Türkiye elektriği ile buluşmalı. Türkiye’den elektrik geldiğinde bir fiyat farkı mutlaka olacaktır ama bunun da çok vatandaşı etkileyecek düzeyde olduğunu sanmıyorum.

Sezer Kaşer: Gelmeyen bir tek elektrik kalmıştı varsın o da gelsin de tamamlansın bu ülkenin hali. Nüfusun zaten beş katı geldi, suyumuz geldi ki yakında büyük ihtimal su faturalarıyla başa çıkamayacağız, elektrik eksiğimiz vardı, varsın o da gelsin bakalım.