Pelin YÜKSELAY
Kudret Özersay önderliğinde kurulan Halkın Partisi (HP) Kıbrıs Türk siyasi hayatındaki yerini aldı. Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlere katılan ve ilk turda ülke genelinde yüzde 20’inin üzerinde oy alan Kudret Özersay, uzunca bir süre yandaşları ve kendisine oy verenlerle yaptığı istişarenin sonunda 2016’nın ilk haftasında Halkın Partisi’nin kuruluşunu resmen açıkladı.

Seçmen için yeni bir umut olan Özersay ve HP’nin bundan sonraki siyasi hayatını söylemleri ve projeleri şekillendirecek.

Diyalog muhabirine konuşan bazı vatandaşlar, yeni yüzlere dolayısı ile de yeni partilere ihtiyaç olduğunu belirterek, Özersay’ın tam da bu noktada büyük bir eksikliği giderdiğine inandıklarını söyledi.


Vatandaş ne dedi?

Ahmet Karabıyıklı: Bugüne kadar iktidara gelenlerden hiçbir hayır görmedi bu ülke. Bu yüzden önümüzdeki seçimlerde Halkın Partisi’ne oy vereceğiz ve halk olarak Halkın Partisi’ni seçeceğiz.. Bunun bizim için hayırlı olacağına inanıyorum. 

Bahar Özçetin: Benim tek söyleyeceğim bir şey var, ne yazık ki bu partinin kurulması gecikmiş bir şeydir. Keşke, Kudret Özersay o kadar bilgili, kültürlü biri olarak, zamanında yapsaydı bunu. Zamanında ‘ben parti kuracağım’ dediğinde hemen kurmuş olsaydı keşke. Eğer daha önceden bu adımı atmış olsaydı, bence halk daha fazla güvenecekti kendisine. Nasıl gecikmiş adalet adalet değildir, bence bu da ayni şeydir.

Sevgi Bayar: Çeşitlilik çok güzel, özellikle de farklı bir ses olması ülke açısından çok güzel bir şey. Hepimizin aslında doğru ve güzel şeyleri duymaya çok ihtiyacımız var. Hayırlı olsun diyorum. Hem tüm partiler için, hem de Kudret bey için. 

Sait Kumru: Kudret Özersay, çok iyi bir adım attı, Halkın Partisi’ni kurdu. Ancak, şunu da eklemek isterim ki biz bundan önce de bu filmi çok gördük. Ben, 50 yaşındayım 1974’ten beridir görüyorum. Ne partiler kuruldu bu ülkede ve yıkıldı… Kudret Özersay’ın arkasında para desteği olmadığı için bu partinin uzun süreli bir ömrü olacağına inanmıyorum.  Koskoca Denktaş’ın partisi gitti, bu seçimlerde DP’nin barajı aşamayacağı düşünülür. Enver Emin’ler parti kurdu, İrsen Küçük eski Başbakan üstelik de zengin biri Toplumsal Atılım Parti’sini kurdu. Bunlar da yaşamadı. Kudret bey okumuş, bilgili bir insan. Üç tane Cumhurbaşkanı ile çalıştı. Bildiğim kadarı ile şehit çocuğu. Ben de şehit çocuğuyum. Gerçekten gönülden başarılı olmasını dilerim. Ancak bu kurtların içinde zor. Unutmayalım kurtlar kuzuları yer. 

Yılmaz Dedeoğlu: Ülkemizde yeni bir siyasi partinin kurulması çok güzel bir şey. Ben halkın faydasına olacağına inanıyorum. Ben Kudret Özersay’ı televizyonlardan izliyorum. Kendisi sevdiğim bir adam. Halkın Partisi’ni de sonuna kadar desteklerim. Bana göre artık eskiler gitmeli, yeniler gelmeli. Belki halk için de daha iyi olur.