6 Ekim 2016 tarihli resmi gazetede ismi yer alan 2002 (14) İslahiye doğumlu Şerife Nur Patlar, 1999 (17) Şahinbey doğumlu Mehmet Yasin Tomak ve 1999 (17) Ödemiş doğumlu Melisa Ertürk’e yurttaşlık verilmesi ciddi tepkilere neden oldu.

Vatandaşlık verilmesinde kriterin ortadan kalktığını ve Eyüp Zafer Gökbilen’in siyaset üzerindeki ağırlığını kullanarak “hak yediğini” düşünen bir çok isim de İçişleri Bakanlığı’nın uygulamasından rahatsız oldu.

Yıllardır adada kalan ve mühürlerini tamamlamış olmasına rağmen vatandaş olamayan isimler, “torpille” vatandaşlık işlemine son verilmesini istedi. Vatandaşlık verilen üç çocuk da Tekvando Federasyonu bünyesinde görev yapıyor.

Bakanlar kurulu ayrıca, ülkede emlak danışmanlığı yapan 1979 Gölcük doğumlu Aylin Pelin Onar ve fitness hocası olarak görev yapan 1981 İstanbul doğumlu Bengü Gülderen’e de vatandaşlık verdi.

Vatandaşlık verilirken hangi kritere uyulduğu, adil davranılıp davranılmadığı gibi sorular gündeme gelirken, çok sayıda sivil toplum örgütünün de torpille vatandaşlık verilmesine tepki göstermeye hazırlandığı öğrenildi.

untitled-2-429.jpg